Hírek

Utolsó előzetes érkezett a Star Wars: Skywalker korához

Végre újabb előzetest kapott a 9. Star Wars-film. A Skywalker kora baromi látványosnak ígérkezik, de hogy méltó lezárása-e Rey és Kylo Ren történetének, az decemberben derül majd ki.

Bár nem az első trailer futott most be, minden hírmorzsának örülünk, amely kicsit közelebb visz minket a filmhez. December 19-én érkezik a hazai mozikba az újabb Star Wars-trilógia befejező része, ami lehet, hog

jó ideig az utolsó mozifilm lesz az univerzumban.

Az alkotást ismét J.J. Abrams rendezi, sőt a forgatókönyvet is ő írta megosztva a szerepet Chris Terrióval (Az Argo-akció, Batman Superman ellen). A kilencedik Star Wars a 2015-ös Az ébredő Erő és a 2017-es Az utolsó Jedik történetét folytatja, azaz ismét képernyőre kerül Rey, Kylo Ren, Poe, Finn és sokan mások. De lesznek új arcok is, akikről az előzetes egyáltalán nem mesél, sőt igazából még mindig nem tudjuk, pontosan mi körül forog a történet.

Állj át a Sötét oldalra… most egészen fényes! – A Star Wars: Az utolsó Jedik védése

De láthatjuk Carrie Fishert, akinek születésnapján jelent meg a trailer, és akit archív felvételek felhasználásával építenek be a filmbe. Mivel a színésznő családja ellenezte, hogy Leia ismét digitalizált változatban kerüljön a filmvászonra, a készítőknek a már meglévő, korábban leforgatott anyagokhoz kellett fordulniuk, ami nyilván véges választékot jelentett. Még szerencse, hogy a trilógia záró epizódjához értünk, így nem feltétlen kell meghalnia a karakternek.

És hogy miről is szól majd a két hónap múlva mozikba kerülő Star Wars?

Az Ellenállás tovább küzd az Első Renddel, a harc pedig párhuzamban áll Rey és Ren belső vívódásával a jó és a rossz oldal választását illetően. Legalábbis egyelőre nem látunk többet. A találgatások pedig azóta folynak, hogy hivatalosan is kijött a film címe: Skywalker kora (angolul The Rise of Skywalker): vajon kire vagy kikre utal a cím?

Hiába zárul le azonban egy újabb trilógia a galaxis történetében, bő három hét és érkezik is az első olyan Star Wars-sorozat, amely a Disney+ streaming csatornájának gyümölcse. A The Mandaloriantól ráadásul már most el vannak olvadva a kritikusok, úgyhogy nagyon úgy fest, hogy jó hónapok elé nézhetnek a rajongók.

Emellett készül egy Zsivány Egyes előzménysorozat is Diego Luna főszereplésével, valamint az is biztos már, hogy érkezik egy Obi-Wan Kenobi sorozat is Ewan McGregor főszereplésével.

Tényleg érkezik az Ewan McGregor vezette Obi-Wan Kenobi sorozat

Ha pedig mindez nem lenne elég, Rian Johnson továbbra is tervezi a saját Star Wars-trilógiáját, Kevin Feige is készítene egy filmet, a Trónok harca alkotói pedig szintén belevetik magukat az univerzumba, hogy 2022-re egy új alkotással álljanak elő.

Hiába ér véget tehát egy újabb korszak idén decemberben, szinte biztos, hogy a Csillagok háborúja még sok-sok évtizeden át csábítja majd a moziba és a tv/laptop elé a nézőket.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.