Hírek

Utolsó évadjára készül a Better Call Saul

Megújította a Better Call Saul című sorozatot az AMC, de egyúttal ki is jelölte a végét. Walter White ügyvédjének még lesz egy utolsó dobása.

Univerzumépítés mindenhol, még egy olyan sorozat esetében is, mint a Breaking Bad – a magyar keresztségben Totál szívás csúfnevet kapta. Nemrég láthattuk a sorozat epilógusának szánt El Caminót, és hamarosan érkezik az ötödik szezonja a hivatalos spin-offnak, a Better Call Saulnak.

A kreátor Vince Gilligan sajnos nem tudott akkora szenzációt gyártani a Better Call Saullal, mint a világ egyik legnépszerűbb sorozata, de tisztességes eredményt hozott.

Rengeteg díjra jelölték, keblükre ölelték a kritikusok, sőt, vannak, akik szerint még jobb is a minősége, mint az alapszériáé.

Ám minden jónak egyszer vége szakad, és a Better Call Saul esetében a tévétársaság most mondta ki a végszót. A hatodik évaddal lezárul a sorozat, de még így is egy évvel többet élt meg, mint a Breaking Bad.

A történet 2002-ben vette kezdetét, pontosan hat évvel az eredeti sorozat cselekménye előtt és Saul Goodman ügyvéd felemelkedését mutatja be. A korábban Jimmy McGillként (Bob Odenkirk) ismert figura lecsúszott simlisből lett jogászként kezdi pályáját az új-mexikói Albaquerque-ben. A hasonló helyszíneknek köszönhetően több ismert figura is megjelenik a Breaking Badből.

Az ötödik szezon hamarosan, február 23-án indul. A hatodik évad forgatása pedig hamarosan kezdetét veszi.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Magazin és Kritika rovat szerkesztője. Kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok és az igényes blockbusterek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés