Hírek

Ütős szereplőgárdával láthatjuk majd, hogyan született A keresztapa

Oscar Isaac és Jake Gyllenhaal csatlakoztak A keresztapa kulisszák mögött-filmjéhez, amelyet Barry Levinson rendez Andrew Farotte 2015-ben feketelistára került forgatókönyve alapján. Nos, igencsak ígéretes.

A Francis and the Godfather címet viselő behind-the-scenes filmben Oscar Isaac Francis Ford Coppolát fogja alakítani, Gyllenhaal pedig Robert Evanst. Levinson, aki többek között olyan klasszikusokat rendezett, mint az Esőember, az Amikor a farok csóválja… vagy a Jó reggelt, Vietnám! a hírek szerint serényen dolgozik azon, hogy „újraalkossa” az eredeti A keresztapa stábját. Így izgatottan várhatjuk, hogy ki bújik majd Marlon Brando, Robert Duvall, James Caan, John Cazale, Talia Shire és Diane Keaton bőrébe – írja a Deadline.

Az 1972-es klasszikus forgatása híresen kaotikus volt.

A rendező, Francis Ford Coppola és a stúdió között komoly harcok dúltak, a forgatás New Yorkban drága volt, ráadásul a stábnak a helyi maffiával is szembe kellett néznie, akik nem szárnyaltak a boldogságtól, hogy Mario Puzo bestsellere nagyvászonra kerül. Coppola azonban határozott elképzelésekkel rendelkezett, és nem akart kompromisszumot kötni. Mike Marcus, a készülő film producere így nyilatkozott Coppoláról:

„Egy olyan lázadó szellemű fiatalember volt, aki a rendszeren kívül élt, és akinek a rendszer minden lépésénél azt mondta: „Ezt nem teheti meg.” De Francis soha nem adta fel vízióját, és az eredmény önmagáért beszél.”

A forgatás körüli botrányok mellett a Francis and the Godfather betekintést nyújt abba is, hogy hogyan választották ki Marlon Brandót és Al Pacinót a szerepekre.

Coppola egyébként maga is jóváhagyta mind a projektet, mind a castingot. A rendező jelenleg A keresztapa 3. újravágott verzióján dolgozik.

Németh Míra

Németh Míra 2019-ben csatlakozott a Filmtekercs csapatához. Miután látta az Amélie csodálatos élete című filmet, 12 évesen döntött úgy, hogy filmekkel akar foglalkozni. Azóta „mindenevő”: szerzői filmeket, blockbustereket, dokumentumfilmeket egyaránt szívesen fogyaszt, különösen kedveli a sajátos rendezői szemléletet, az abszurd humort és a társadalomkritikát a filmekben.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com