Hírek

Akcióban gazdag lesz Az útvesztő: Halálkúra – előzetes

2014-ben indult útjára Az útvesztő disztópikus youth adult sci-fi sorozat, mely James Dashner 2009-ben megjelent azonos című trilógiája alapján készült. A hármas záróakkordja, Az útvesztő: Halálkúra januárban érkezik a mozikba. A rendezői székben ismét Wes Ballt üdvözölhetjük, a szereplők között Dylan O’Bryan, Thomas Brodie-Sangster és Kaya Scodelario tér vissza többek között. A trailerből nem sok derül ki, de az biztos, hogy akcióban nem lesz hiány. A képekre szintén biztosan nem lesz panasz: a kamera mögött megint Pados Gyula dolgozik.

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya a Filmtekercs főszerkesztője és egyik alapítója. Geográfusként végzett, majd szabadúszóként írt. Miközben filmes diplomáján is dolgozik, saját PR ügynökségét építi. Specializációja a képregényfilm, a sci-fi és a távol-keleti filmek. [email protected]

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A sorozatok lényege, hogy nincs meghatározott végük… Ezzel vitatkoznánk!

A 2010-es évektől folyamatosan nő a televíziós és streaming sorozatok száma, köztük pedig az előre meghatározott véggel rendelkező egyévados szériák, vagyis a minisorozatok is egyre nagyobb hangsúlyt kapnak. Nem tudod mi a különbség antológia-, mini- és limitált széria között? Akkor ez a te videód!

A VLOGtekercs stábja ebben a hónapban a minisorozatok formai jegyeit és történelmét járja körbe. Számos ismert és kevésbé ismert sorozatpéldával azokra a kérdésekre kerestük a választ, hogy miért éri meg a nézőnek minisorozatot nézni és milyen előnyei származhatnak az alkotónak a minisorozat formátumból.

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor

Vágó: Énekes Gábor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya