Hírek

Akcióban gazdag lesz Az útvesztő: Halálkúra – előzetes

2014-ben indult útjára Az útvesztő disztópikus youth adult sci-fi sorozat, mely James Dashner 2009-ben megjelent azonos című trilógiája alapján készült. A hármas záróakkordja, Az útvesztő: Halálkúra januárban érkezik a mozikba. A rendezői székben ismét Wes Ballt üdvözölhetjük, a szereplők között Dylan O’Bryan, Thomas Brodie-Sangster és Kaya Scodelario tér vissza többek között. A trailerből nem sok derül ki, de az biztos, hogy akcióban nem lesz hiány. A képekre szintén biztosan nem lesz panasz: a kamera mögött megint Pados Gyula dolgozik.

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya a Filmtekercs.hu egyik alapítója, 2020 augusztusáig főszerkesztője. Jelenleg a Filmtekercs Vizuális Kultúráért Egyesület alelnökeként a Filmtekercs offline rendezvényeiért és partnerkapcsolataiért felel. Geográfusként és filmtörténetre specializálódott bölcsészként végzett, PR-, branding- és marketingtanácsadóként dolgozik. Specializációja a képregényfilm, a sci-fi és a távol-keleti filmek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya