Hírek

V. Henriket alakítja új filmjében Timothée Chalamet, a Szólíts a neveden fiatal sztárja

Timothée Chalamet egyik legújabb filmjében V. Henriket játssza majd. A The King egy modern kori Shakespeare-feldolgozás lesz, a rendezői székben David Michôd-ot találjuk, a forgatókönyv pedig Joel Edgerton kezei közül kerül ki – írja a ComingSoon.

Bár a még most is szemtelenül fiatal Timothée Chalamet 2008 óta szerepel mozgóképes alkotásokban, az idei év hozta el neki a mindent áttörő sikert. A Lady Bird és a Szólíts a neveden is több Oscar-jelöléssel vágnak neki a szűk egy hónap múlva érkező Oscar-gálának, Chalamet pedig mindkét alkotásban fontos szerepet töltött be. Az utóbbi filmben nyújtott alakításáért őt magát is Oscar-díjra jelölték legjobb férfi főszereplő kategóriában.

De a színészt korábban olyan filmekben láthattuk már, mint a Csillagok között, A kert, a Káosz karácsonyra, a Hot Summer Nights vagy a Hostiles. Most pedig ismét nagy fába vágta a fejszéjét, hiszen V. Henriket alakítja majd David Michôd (War Machine, Animal Kingdom, Országúti bosszú) rendezésében.

A The King címen futó történelmi film Shakespeare darabjára épül majd, de az adaptációt modern korinak ígérik. A forgatókönyvet Joel Edgerton írja, aki színészi és forgatókönyvi minősítésében is igen csak kiemelkedő. Többek között ő írta az Országúti bosszú, a Jane a célkeresztben és Az ajándék című filmeket.

A film 2019-re kerül mozikba, Chalamet-t azonban már idén újabb két filmben is láthatjuk. A Beautiful Boy-ban Steve Carell oldalán játszik drogfüggő fiút, aki apja segítségével próbál leszokni, míg az A Rainy Day in New York-ban Elle Fanning párja lesz Woody Allen legfrissebb alkotásában.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com