Hírek

Dokufilm készül a budapesti vadászati kiállításról

Vadászati világkiállítás, Budapest, 2021. szeptember

Dokumentumfilm készül a futballtörténelem egyik legizgalmasabb alakjáról, Siflis Gézáról, folytatódik a Szemünk fényében megismert vak pár családja mindennapjainak bemutatása. A nagy sikerű Vadászati és Természeti Világkiállításról és Afrikában tevékeny jezsuita misszionáriusokról is film készül. 

A Nemzeti Filmintézet (NFI) mintegy 2 éve nyújt támogatást a televíziós bemutatásra és streaming szolgáltatásra készülő alkotásokra pályázati úton. A teljes magyar mozgóképszakma összehangolt tevékenységéért felelős szervezet elkötelezett abban, hogy a mozifilmek mellett tartalmas, kulturális értéket teremtő és a nézők számára különleges élményt nyújtó televíziós alkotások is készüljenek. A Televíziós Döntőbizottság novemberi ülésén négy dokumentumfilmnek szavazott meg gyártási támogatást. 

Véleményed van a cikkről vagy a filmről? Írd meg nekünk kommentben!

A szabadkai származású legendás focista, Siflis Géza ötszörös labdarúgó válogatott, majd a Ferencváros játékosának kalandos életéről és tragikus haláláról készít filmet Siflis Zoltán a Filmintézet 6,3 milliós támogatásával A kapus halála címen. 

A látássérült Császár szülők gyermekéről, a 17 éves Fecóról Varga Ágota (Szemünk fénye, Szülei szeme) rendez dokumentumfilmet, ami 100 percben 18 év eseményeit öleli fel. A Szemük fénye a szülők élettörténetét követően, a hamarosan felnőtté cseperedő Fecóról szól, és 25 millió forintos NFI támogatással valósul meg. 

Jelenet Varga Ágota Szemünk fénye című dokumentumfilmjéből

Az Egy a Természettel! című dokumentumfilm a 2021 őszén megrendezett Nemzetközi Vadászati és Természeti Világkiállítást dolgozza fel. A nagysikerű rendezvényt bemutató alkotást Gaszner Veronika készíti a Filmintézet 25 millió forintos támogatásával. 

Cséke Zsolt rendező-producer Menyhárth László és Czimmermann István jezsuita misszionáriusok életét és Afrikában végzett munkásságát mutatja be készülő dokumentumfilmjében. A Szabadság vára a Nemzeti Filmintézet 20 millió forintos támogatásával készül. 

Fejléckép: jelenet a 2021-es budapesti Vadászati és Természeti Világkiállításon. Forrás: onewithnature2021.org

Forrás: Nemzeti Filmintézet

Filmtekercs.hu

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!

Podcast

Hirdetés

Hirdetés