Hírek

Így készült a Vaják és más extrák

A Vaják sorozat egyik erénye kétségkívül a látványvilága. A Netflix most közzétett egy hogyan készült videót, ami bepillantást enged abba, hogy milyen vizuális effekteket használtak a második évad készítésekor.

A Netflix bizony mindent megtesz, hogy ügyesen marketingelje az amúgy is egyik legnépszerűbb sorozatát. A Vaják 2021. december 17-dikei premierje óta közzétett forgatási fotókat, kivágott jeleneteket és rövid forgatási videókat. A rajongók cseppet sem panaszkodhatnak, a sorozaton túl rengeteg vizuális infót kaphatnak arról, hogy hogyan jött létre a produkció. A legújabb megosztás pedig a sorozat vizuális effektusaiba enged bepillantást.

Véleményed van a cikkről vagy a filmről? Írd meg nekünk kommentben!
A Vaják második évadának egyik kivágott jelenete

A megosztott videó egymás mellé helyezve mutatja be, hogy hogyan nézett ki a felvett nyersanyag és milyen lett a végeredmény. Többek között láthatjuk Cintrát, az epikus csata helyszínét. A VFX csapat valóban dicséretre méltó munkát végzett. Lauren Schmidt a sorozat showrunnerje és producere azt nyilatkozta, hogy a járvány rendkívüli akadályokat gördített a forgatás elé, de a VFX csapat minden problémát megoldott.

A végén sikerült létrehozni egy olyan látványvilágot, ami valóban visszaadja, amit ki szerettek volna fejezni, egy fantasztikus egyben veszélyes világ képét:

S akinek még így is hiányérzete lenne, az megnézheti a Vaják: A Farkas rémálma című animációs filmet, amely a vajákok eredettörténetét mutatja be, s megismerteti Vesemir fiatalkorát, azt az időt, amikor még jóval több vaják ölte a szörnyeket. Az animáció szintén Lauren Schmidt produceri gondozásában készült el, és idén nyáron került fel a streaming szolgáltató oldalára. A spin-off történet Geralt mentoráról szól, akit a második évadban ismerhetünk meg. Az animáció a koreai Studio Mir-ben készült el, a rendező pedig a koreai Han Kwang.

A Vaják: A Farkas rémálma hivatalos előzetese

Ráadásul a sorozat harmadik évada is készül, szóval aki szerette az első két évadot, annak már csak várnia kell a folytatásra.

Keleti Léda

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!