Hírek

Vakcinabalhéba keveredett a Fekete Párduc színésznője

Letitia Wright sokaknál kihúzta a gyufát egy COVID-19 vakcinát ellenző videó megosztásával. Le is törölte magát a közösségi médiáról.

A Fekete Párduc sztárja, a Shurit alakító Letitia Wright törölte Twitter és Instagram-fiókját, miután hatalmas ellenérzéseket váltott ki egy videó, amit megosztott. A tartalom eredetileg az On the Table nevű csatornáról származik, és megkérdőjelezi a mostanában bejelentett COVID-19 vakcinák hatékonyságát. Emellett szkeptikusan áll a klímaváltozás témaköréhez, vádolja Kínát a vírus elterjesztésével, továbbá transzfóbiás megjegyzéseket is tartalmaz.

Wright december másodikán osztotta meg a videót, ám nem sokkal később törölte posztját. A videót időközben a YouTube is kiiktatta a feltételek megsértésére hivatkozva.

A színésznő korábban így reagált az őt ért kritikákra: „A szándékom nem az volt, hogy megbántsak másokat, a videó csupán kétségeket ébresztett bennem azzal, mit tartalmaz a vakcina, és mi kerülhet így a testünkbe” – de korábban azt is megjegyezte, hogy ha nem igazodunk a népszerű véleményekhez, kérdéseket teszünk fel és gondolkodunk, azzal könnyen törölhetnek minket.

A történelem megismétli önmagát – Kis fejsze: Mangrove

Letitia Wright nemrég a Kis fejsze című antológiasorozat első epizódjában játszott, melynek címe Mangrove. Továbbá erős pletykák övezik azt is, hogy az idén elhunyt Chadwick Boseman után az ő karaktere fogja átvenni a Fekete Párduc titulust.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Magazin és Kritika rovat szerkesztője. Kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok és az igényes blockbusterek.