Hírek

Valami készül a Star Wars háza táján – irány az Exegol!

A sithek titkos bolygója, vagyis az Exegol a helyszíne annak a Star Wars filmnek, amit A SHIELD ügynökei sorozat írója jegyezhet.

Egy Exegolon játszódó film készül – írja a Deadline. A produkció előkészítésében részt vesz J.D. Dillard, a 2016-os A bűvész rendezője és Matt Owens, aki korábban a Luke Cage és A SHIELD ügynökei sorozatokat írta. Az egyelőre nem ismert, hogy a nagyvászonra, vagy esetleg Disney+-ra érkezik a készülő projekt.

Ami viszont ismert, hogy a Skywalker korában megismert sith bolygón, az Exegolon zajlik majd a cselekmény.

A Star Wars kilencedik részéről írtuk: „Bár Skywalker kora beköszöntött, a Jedi visszatérése ezúttal elmaradt”. A kritikusok elmarasztaló véleménye ellenére a Disney egy mocskosul jó évet tudhat maga mögött. A bemutató óta az új trilógia befejező része már az 1 milliárd dolláros bevételt is meghaladta. De nem csak a mozipénztáraknál erős a Star Wars brand. A múlt évben a The Mandalorian sorozat meghódította 30 millió Disney+ előfizető szívét (Baby Yoda pedig az internetet).

Úgy tűnik a Disney számára a jó bevételi adatok meghozták a kedvet további filmtervek fejlesztéséhez. A 2018-as Solo: Egy Star Wars történet kevésbé magabiztos szereplése után a stúdió megálljt parancsolt az agresszív Star Wars spin-off dömpingnek. A Mandalorian sikere viszont jelzésértékű, és elképzelhető, hogy nem is a nagyvászon a Star Wars melléktörténetek otthona.

Amíg készül az Exegol projekt, addig sem maradunk fénykardok és jedik nélkül. Októberben érkezik Mando és a gyermek második évada, valamikor a jövőben pedig Ewan McGregor Obi-Wan Kenobi sorozata. Sőt, a Zsivány Egyesből megismert Cassian Andor (Diego Luna) is fog kapni egy külön sorozatot.

Nagy Tibor

Nagy Tibor jelenleg az ELTE-n tanul Filmtudomány mesterszakon. Kedvenc műfajai a klasszikus hollywoodi gengszter- és westernfilm. Különös figyelmet fordít az izraeli filmekre és a vallási témákra.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com