Hírek

Valan – Az angyalok völgye Varsóban versenyez

Bagota Béla első mozifilmjét, a Valan – Az angyalok völgyét a Varsó Nemzetközi Filmfesztiválon mutatják be októberben.

Az MTI közleménye szerint a Valan – Az angyalok völgye az első és második filmeket magába foglaló szekcióban versenyez (1-2 Competition). A fesztivál egyike a 15 A-kategóriás filmfesztiválnak a berlini, a Karlovy Vary-i, a cannes-i és a velencei filmfesztivál mellett. A Varsó Nemzetközi Filmfesztivált október 11. és 20. között szervezik meg. A premierre ellátogat a film rendezője és forgatókönyvírója, Bagota Béla, Krisztik Csaba főszereplő, valamint Kántor László producer is.

A tavalyi Varsói Filmfesztiválon 3 magyar nagyjátékfilm is versenyzett. Az X – A rendszerből törölve, a Ruben Brandt, a gyűjtő és a Lajkó – Cigány az űrben című filmek után egy évvel, a 35. fesztiválon debütál Bagota Béla. A filmrendező 2010-ben szerzett diplomát az SZFE-n. Számos hazai és külföldi produkcióban vett részt a rendező első és második asszisztenseként, köztük Az Úr hangjában vagy a Mentőexpedícióban. Első nagyjátékfilmjét a Magyar Nemzeti Filmalap 292 millió forinttal támogatta.

A Valan – Az angyalok völgye műfaját tekintve krimi, aminek elsődleges helyszíne az erdélyi bányaváros: Valan.

A film főszereplője Péter (Krisztik Csaba), emberkereskedők után nyomozó rendőr. Az eltűnt lányok felkutatására személyes indíttatása is van, hiszen korábban eltűnt húgát látja minden megmentett áldozatban.

Juli, Péter húga 22 évvel ezelőtt tűnt el a romániai forradalom idején tapasztalható felfordulás alatt. Péter kénytelen visszatérni Erdélybe, amikor egy telefonhívás szerint testvére holttestét találták meg a hófödte fenyvesek között. Péternek nemcsak a bűnözőkkel kell megküzdenie, hanem a helyszín által előhívott emlékekkel és önmagával is.

A Valan – Az angyalok völgye november 21-től lesz látható a magyar mozikban a Mozinet forgalmazásában. A 35. Varsó Nemzetközi Filmfesztivál hivatalos programját szeptember 28-án teszik közzé.

Nagy Tibor

Nagy Tibor

Nagy Tibor jelenleg az ELTE-n tanul Filmtudomány mesterszakon. Kedvenc műfajai a klasszikus hollywoodi gengszter- és westernfilm. Különös figyelmet fordít az izraeli filmekre és a vallási témákra.

FM ‘tekercs Podcast

 

Hirdetés

Hirdetés

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..