Hírek

Valóra vált fantáziák – The Nurse 3D előzetes

The Nurse 3DA napokban friss előzetest mutatott be a Lionsgate stúdió, amiben talán sokunk vad álmai valósulnak meg. Szexi nővérkék, vérben és akcióban fürdenek, igazi ZS történet Doug Aarniokoski rendezésében. A főszerepet Paz De La Huerta alakítja, valamint feltűnik még Katrina Bowden és Corbin Bleu is.

A horror és thriller műfaji elemeiből építkező mozifilm forgatókönyvét David Loughery írta, és Abby Russel nővér napjait követhetjük nyomon. Abby napközben egy lelkiismeretes nővér olyan, akire rábíznád az életedet is. Ám este kezdődik az igazán Abby este levetkőzi az ártatlan énjét. Szexuális kisugárzását arra használja, hogy tőrbe csalja a hűtlen férfiakat, hogy végül megmutassa nekik ki is Ő valójában. A brutális gyilkosságokat, azonban nagyon nehéz titokban tartani és amikor egy fiatal nővér gyanakodni kezd, Abby megpróbálja eltusolni az ügyet.

Varga Gergő

2011-ben végeztem az ELTE Filmtudomány mesterképzésén, amit három szabadon bölcselkedő év előzött meg. Mindig is humán beállítottságúnak tartottam magam, de eleinte inkább az irodalom, mintsem a film vonzott. Első maradandó filmes élményeimet nem tudom olyan nagyságokhoz kötni, mint Bergman, Truffaut vagy Tarr Béla, sokkal inkább egy másik legenda, Jackie Chan akrobatikus mozdulatai derengnek fel. Egyetemi éveim alatt elképesztő iramban és mennyiségben szívtam magamba a nagy korszakok és a figyelemfelkeltő kortárs filmeket. Csillagjegyemhez hűen pedig mindenben megtaláltam az érdeklődésem. Több, mint egy éve írok a „'tekercsnek”, a szerkesztőség tagjai szemtanúi lehettek első publicisztikai lépéseimnek, és jó anyák és apák módjára noszogattak a helyes irány felé.

Filmek: Király Jenő kurzusai és írásai óta gyakorlatilag minden műfajban találok filozófai mélységet, mégis inkább a lelki vívódásokat kedvelem, mintsem a fizikai szenvedést. A horror így tehát kívül kell, hogy essen a rajongási zónán, bár a CGI technológiák előtti filmek maszkmesterei mindig is kivívták a tiszteletemet. A Távol-Keletről több alkotás is megérintett Ki-duk Kim gyakorlatilag bármelyik filmkölteménye, Chan-wook Park agresszív, brutális, mégis káprázatos thrillerjei. John Woo otthon és később az USA-ban rendezett akciómozijai. De a magyar filmgyártás Latabárja legalább annyira képes megnevettetni, mint az állati nyomozó Jim Carrey-je. A hatvanas-hetvenes évek magyar filmművészete pedig elképesztő műveket termelt ki!

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!