Hírek

Vámpírkór New Yorkból

The StrainOktóberben a magyar FOX csatornán is elindul a népszerű amerikai sorozat, a The Strain – A kór!

The Strain – A kór címmel indul hazánkban október 21-én este a Guillermo del Toro és Chuck Hogan népszerű könyvtrilógiájából készült sorozat. A The Strain egy vérfagyasztó thriller, amelyben Dr. Ephraim Goodweather, a New York-i Járványügyi Központ Kanári Projektjének vezetője csapatával egy rejtélyes járványkitörést igyekszik kivizsgálni, amely az ősi vámpírizmusig vezethető vissza.

A  fordulatokban gazdag, izgalmas és újszerű vámpírsztoriban a korábbi filmes ábrázolásoktól teljesen eltérő vámpírszörnyekkel találkozhatunk, amelyek egy különös vírus következében jönnek létre. A kór megállításában Dr. Ephraim Goodweather és kutató csapata versenyt futnak az idővel. A tét nemcsak New York városának, hanem az egész emberiségnek a sorsa.

A sorozat júliusban indult az Egyesült Államokban, ahol a premier epizód több mint 12 millió nézőt ültetett a tévéképernyők elé, és azóta már a második évadot is berendelték. A filmsorozat készítésében a Kór-trilógia alkotói, Guillermo del Toro és Chuck Hogan is közreműködtek. Del Toro neve garanciát jelentett a sikerre, hiszen rendezőként és forgatókönyvírókénttöbbek között olyan alkotásokat jegyez, mint a Penge 2, a Pokolfajzat (Hellboy), A hobbit és az Oscar-díjat nyert A faun labirintusa.

A The Strain – A kór 13 epizódból álló első évadát október 21-től kedd esténként vetíti a FOX, a többi sikersorozathoz hasonlóan ezúttal is magyar nyelvű szinkronnal.

Tóth Nándor Tamás

Tóth Nándor Tamás külpolitikai és kulturális újságíró volt. A kettő metszetéből alakult ki filmes specializációja: a politikai témájú és a társadalmi változásokat feldolgozó filmek, valamint a Mediterrán-térség, Németország és Latin-Amerika filmművészete. A Filmtekercs Egyesület pénzügyi vezetője. tothnandor@filmtekercs.hu

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com