Hírek

Vámpírok után a zombikkal harcol Wesley Snipes

Wesley Snipes főszereplésével érkezik majd a legújabb zombis film. Az Outbreak Z két zsaru küzdelmét mutatja be, akik a vírus ellenszerét kutatják – írja a THR.

Tovább tombol a zombi-mánia, sorra érkeznek az újabb élőhalottas alkotások. A Netflix a közelmúltban hozott nekünk koreai történelmi zombisorozatot (Kingdom), felső középosztálybeli zombianyukát (Santa Clarita Diet), testközelből felvett apokalipszist (Black Summer), de még Jim Jarmusch is erre vette az irányt legújabb, Cannes-ban premierező filmjében (The Dead Don’t Die).

Ebbe a trendre érkezik pár éven belül az Outbreak Z is, amely egy egyetemi kampuszon játszódik majd, és két rendőrt állít a középpontba. A két SWAT tag feladata az, hogy megtaláljon egy férfit, aki kezében van a kulcs az ellenszerre, miközben a területet már ellepték a fertőzött egyedek.

A rendezői székben az elsőfilmes Chris Brewstert találjuk, aki ugyan először ül kamera mögé, de a filmes világ koránt sem áll távol tőle. Kaszkadőrként közel 150 alkotásban szerepelt, ráadásul olyan filmeknek is megtervezte a harci koreográfiáját, mint a Daredevil. Persze, hogy mindez elég lesz-e arra, hogy jó filmet hozzon össze, az később kiderül. Az tuti, hogy az akció- és harci jelenetekre nem lehet majd panaszunk.

A forgatókönyvet Hamid Torabpour, Clint Narramore és Andrew Kightlinger írják, Wesley Snipes pedig az egyik zsarut alakítja a filmben. Rajta kívül azonban további neveket egyelőre nem közöltek a készítők.

Az Outbreak Z tehát egyelőre csak az előkészületeknél jár, így premierdátumról sincs még szó. Az biztos, hogy Snipes a film mellett is igencsak elfoglalt mostanság, hiszen másik két alkotása jár az utómunkálatoknál, egy másikat pedig már bejelentettek. Utóbbi egyébként egy hasonlóan érdekes projektnek tűnik: a Chronicles of the Mayan Tunnelben állítólag négy fiatalt küld majd vissza az időben, a maják uralmának idejére. Mivel azonban a négy fiatal egyike sem valószínű, hogy Snipes lesz, így csak az marad, hogy a színész az egyik maját alakítja majd. Talán jövőre már jobban tisztázódik a kép, ahogy az is, hogy a zombivadász zsarut vagy a maja karaktert láthatjuk előbb a mozivásznon.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..