Hírek

Vámpíros horrorfilmben tér vissza a Trónok harca két legjobb szereplője

A Trónok harcában Tyriont megformáló Peter Dinklage és a Khal Drogót alakító Jason Momoa ismét közös produkcióban szerepel: kettejük főszereplésével érkezik a legújabb vámpír-vámpírvadász film, a Good Bad & Undead – írja a Collider.

Nyilván szubjektív, ki kit tart a legérdekesebb Trónok harca szereplőnek, vagy kinek a játékát nézte legszívesebben, számomra azonban Peter Dinklage és Jason Momoa mindenképpen ott van a legjobbak között. Most pedig hála az égnek és a Legendary Entertainmentnek, a két színész ismét közös alkotásban szerepel. Az előzetes hírek szerint ráadásul nem is térnek majd el annyira a Good Bad & Undeadben látott karaktereik az ikonikus sorozatban látottakétól.

Mindnek halnia kell – A 10 legjobb Trónok harca-karakter

Noha maga a történet azért más vizekre viszi őket is és a nézőket is. A készülő mű ugyanis egy vámpíros horrorfilm lesz, amelyben Dinklage nem mást, mint a híres Van Helsing vámpírvadászt alakítja majd, míg Momoa egy olyan vámpírt játszik, aki megfogadta, hogy sosem öl többet. Hogy ne az egyértelmű irányba menjen el azonban az alkotás és hogy első ránézésre egy kis humor, de legalább is könnyedebb hangvételű jelenetek is megférjenek a várhatóan nagy adag véres akció mellett, a két karakter összeáll, hogy városról városra verje át az embereket.

Momoa vámpírja felbukkan, Dinklage vámpírvadásza pedig szívélyesen kiűzi őt az adott városból, természetesen jó pénzért, amin aztán ketten megosztoznak. A dolgok akkor fordulnak igazán komollyá, amikor valaki vérdíjat tűz ki a duó vámpír tagjára.

A filmet Max Barbakow rendezi, akinek legelső nagyjátékfilmje, a Palm Springs a Sundance-en debütált idén. A Good Bad & Undead forgatókönyvét pedig Mark Swift és Damian Shannon jegyzik, akik több ízben dolgoztak már együtt korábbi horrorfilmeken (pl. Freddie vs. Jason), úgyhogy ezúttal sem ismeretlen terepen mozognak.

Egyelőre további szereplőkről vagy premierdátumról nem tudni, de a film újabb bizonyíték rá, hogy a vámpír tematika továbbra is él és virul. Gondoljunk csak a tavaly megjelent hazai példára, a Drakulics elvtársra, a Hétköznapi vámpírok sikeres sorozatverziójára, a BBC és a Netflix legfrissebb Drakula-feldolgozására vagy arra, hogy a közeljövőben Dexter Fletcher tervez filmet Drakula szolgájáról, és arra, hogy a Blumhouse is elkészíti a maga új Drakula verzióját.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.