Hírek

Vanessa Kirby Katherine Waterstonnal esik szerelembe – The World to Come előzetes

A norvég származású rendező, Mona Fastvold a 19. századba helyezi romantikus drámáját, amelynek középpontjában Vanessa Kirby és Katherine Waterston románca áll, de hangsúlyos szerepet kap a két férj is, Casey Affleck és Christopher Abbott alakításában.

Vanessa Kirby körül hangos a hazai és a nemzetközi sajtó, köszönhetően a Mundruczó Kornél rendezte Pieces of a Womanben nyújtott lehengerlő alakításának. A The World to Come egy olyan alkotás, amellyel szintén a drámai oldalát villantotta meg, és ezzel újabb elismeréseket gyűjtött be a tavalyi Velencei Filmfesztiválon.

Fastvold filmjének előzetese nem hagy kétséget afelől, hogy Fastvold filmjének egyik legerősebb eleme a gyönyörű, festői látványvilág lesz. A The World to Come egy lassú folyású, komótosan kibomló, ugyanakkor feszült drámának ígérkezik. A két női főszereplő, Tally (Vanessa Kirby) és egy farmer felesége, Abigail (Katherine Waterston – Beépített hiba, Legendás állatok és megfigyelésük) a 19. század Amerikájában talál egymásra, a barátságuk pedig szép lassan szerelemmé alakul. Egy különösen elszigetelt és konzervatív területen élnek, így a

szerelmük felvállalása még csak fel sem merülhet bennük – ráadásul mindkét nő házas.

A két férj, Dyer (Affleck) és Finney (Abbott) érzik a feleségükön a folyamatos változást. A The World to Come ennek a négy embernek egymáshoz való viszonyát követi nyomon – írja a Deadline.

Kirby elárulta, elsősorban az érintette meg a történetben, hogy

„két ember szerelméről szól egy olyan időszakban, amikor az emberek nem választhatták meg, kit szeretnek.”

Kiemelte emellett azt is, hogy a film költői szépsége is nagy hatással volt rá – amiről az előzetes képi világa és melankolikus hangvétele is árulkodik.

A The World to Come a tavalyi Velencei Filmfesztiválon a legjobban várt alkotások között szerepelt. A forgatókönyvet Ron Hansen és Jim Shepard írta, Casey Affleck pedig amellett, hogy szerepel a filmben, producere is annak. A The World to Come az amerikai mozikban idén, február 12-én debütál, PVOD-n pedig március 2-ától lesz elérhető a virtuális Sundance Filmfesztivál premierjét követően.

Németh Míra

Németh Míra 2019-ben csatlakozott a Filmtekercs csapatához. Miután látta az Amélie csodálatos élete című filmet, 12 évesen döntött úgy, hogy filmekkel akar foglalkozni. Azóta „mindenevő”: szerzői filmeket, blockbustereket, dokumentumfilmeket egyaránt szívesen fogyaszt, különösen kedveli a sajátos rendezői szemléletet, az abszurd humort és a társadalomkritikát a filmekben.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com