Hírek

Vangelis filmzenéiből adnak koncertet az Arénában

Vangelis Oscar-díjas zeneszerző legjobb filmzenéi csendülnek fel Hien énekes, zeneszerző, nyolcvanfős szimfonikus zenekar és énekegyüttes közreműködésével november 8-án a Papp László Budapest Sportarénában.

Az M5 csatorna Kult’30 című műsorában Nyers Alex karmester elmondta: Vangelisnek óriási életműve van, és még ma is dolgozik. Pályája kezdetén a vokális művektől indult a tiszta elektronika felé, majd az elmúlt években több nagy szimfonikus művet is írt.

Vangelis zenéit különleges látvány, két- és háromdimenziós grafikák kíséretében élvezheti a közönség a koncerten. Felcsendülnek többek között az

1492 – A Paradicsom meghódítása, a Tűzszekerek és a Szárnyas fejvadász

című filmekhez írt zenék is.

Hien elmondta: nagy példaképe Vangelis, és ezért nagy kihívásnak érzi megteremteni a világhírű görög származású zeneszerző műveinek eredeti hangulatát, atmoszféráját.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya