Hírek

Váratlanul elhunyt Ray Liotta

Egy film forgatásának ideje alatt Dominikában tartózkodott Ray Liotta. A Deadline értesülései szerint a 67 éves Emmy-díjas színészt álmában érte a halál.

Megannyi amerikai sikerfilm főszereplője vagy megbízható, állandóan felbukkanó mellékszereplője volt Ray Liotta, akinek karrierje első igazi kiugrását Martin Scorsese örökbecsű klasszikusa okozta. A rendező ugyanis a fiatal Liottát választotta a Nagymenők főszerepére, ahol olyan nagykaliberű játékosok mellett kellett helyt állnia, mint Joe Pesci és Robert De Niro. 1990 tehát fordulópont volt a színész számára, aki alaposan bejárta az A és B-kategória spektrumát.

Filmjei közt olyan emlékezetes alkotások szerepelnek, mint a Hannibal, a Narkó, a Copland, a Betépve, az Azonosság vagy az Ölni kíméletesen.

Rendszeresen játszott intrikus figurákat, olasz származása nyomán maffiózókat: típusszerepei és jellegzetes, sokszor harsány karaktere nyomán még hajlandó volt önmagát is parodizálni a Mézengúz című animációban. Ott még abból is viccet csinált, hogy az Emmy-díját a Vészhelyzet sorozat egy mellékszerepéért kapta – de még emlékezetes nevetésére is sikerült lapot húznia.

Robert De Niro és Ray Liotta a Nagymenők c. filmben

Liotta karrierje utolsó évtizedében mellékszerepeket vállalt és váratlanul tűnt fel filmekben és sorozatokban egyaránt. Egyik utolsó emlékezetes alakítása Noah Baumbach Házassági történetéhez kapcsolódik, ahol egy gátlástalan jogászt formál meg nagyszerűen. Később játszott még A maffia szentjei című Maffiózok-előzményfilmben, Steven Soderbergh Semmi hirtelen mozdulatában és a Hanna sorozatverziójában.

A színész a Dangerous Waters című új produkciójának forgatása miatt utazott Dominikába, ahol váratlanul hunyt el. Lánya, Karsen és menyasszonya, Jacy gyászolja, akivel végül nem tudtak egybekelni.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel 2017-ben csatlakozott a Filmtekercs szerkesztőségéhez, 2018 és 2022 között szerkesztőként segítette a lap mindennapi működését. Bár celluloid-mindenevő, kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok, az igényes blockbusterek, emellett szenvedélyes katasztrófaturista is, így nincs olyan egy-kétpontos film, amely ne keltené fel az érdeklődését.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com