Hírek

Vége a találgatásoknak: bejelentették a Venom korhatár besorolását

A Marvel rajongók hónapok óta rágták a körmüket, a Sony végre nyilvánosságra hozta az érkező antihős mozi korhatár besorolását és játékidejét.

Amiben a karakter fanatikusai közül sokan reménykedtek, most szertefoszlott: nem lesz R-rated, azaz 17 éven aluliak számára nem ajánlott az érkező Venomfilm, hanem a család (és főleg stúdióbarát) PG-13-as besorolást kapta. A Deadpool és a Logan sikere után sokan azt remélték, hogy a Sony is bevállal egy véres-káromkodós szuperhősfilmet, így a rajongók nagy csalódásként értékelték, hogy végül biztonsági játéknál maradt a stúdió.

Ennek ellenére nem meglepő, hogy a Sony a PG-13-as besorolásra (13 év alatti gyermekek számára szülői felügyelet erősen ajánlott) lőtte be a filmet. Egy hónappal ezelőtt cikkeztek arról, hogy a stúdió inkább a családbarát korhatárt preferálja, mivel féltek, hogy egy R-rated felnőtt verzió karcolná egy esetleges franchise lehetőségét, melynek keretében akár a Bosszúállókat is magába foglaló Marvel Univerzumba is becsatornázhatóvá válna a karakter.

Egyelőre a Venom egy különálló film, ami nem kapcsolódik a Tom Holland nevével fémjelzett Pókember mozikhoz, de a Sony fenntartja a lehetőségét egy esetleges MCU crossoverre vagy akár egy eddig ismeretlen új franchise kiépítésére.

Magyarországon 16-os karikával fut majd a Venom, az olyan sötétebb témákat pedzegető szuperhősfilmek, mint a Suicide Squad vagy a Bosszúállók: Végtelen háború gyakran kapják meg itthon ezt a besorolást, de az USA-ban R-rated besorolást kapó Deadpool és Logan is ugyanebbe a kategóriába esett itthon.

A film játékideje 1 óra 52 perc lesz. A Venom Tom Hardyval a címszerepben október 5-én érkezik a magyar mozikba.

 

Papp Atilla

Papp Atilla a Budapesti Corvinus Egyetem kommunikáció és médiatudomány szakán végzett, 2018 óta tagja a Filmtekercsnek. Akut celluloidfüggő, a százmilliós blockbustertől a filléres kísérleti filmig minden érdekli.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com