Hírek

Véget vetnek a vérszívásnak

True BloodUtolsó, hetedik évadához érkezett az HBO nagy sikerű, saját gyártású vámpírsorozata, a True Blood – Inni és élni hagyni. A befejező részekben a vámpírok és az emberek szövetségre lépnek, hogy megmentsék városukat egy közös ellenségtől.

Az HBO 2008-ban indította el vámpíros sorozatát, melynek Charlaine Harris regénysorozata szolgált alapjául. A történet főszereplője a Merlotte’s bárban pincérnőként dolgozó, gondolatolvasó Sookie Stackhouse, aki beleszeret egy 173 éves vámpírba, Bill Comptonba. A főszerepben Anna Paquin (a True Bloodban nyújtott alakításáért Golden Globe-díjjal jutalmazták) és Stephen Moyer (A tolvajok hercegnője) látható.

A True Blood eddigi hat évadát összesen 29 díjjal és 94 jelöléssel díjazta a szakma és a közönség. A befejező évadban a készítők visszatérnek az alapkonfliktushoz: ismét az emberek és a vámpírok együttélésének nehézségeit állítják a középpontba. Mindehhez szükség volt egy közös ellenségre: a Hep-V-vel fertőzött vérszívókra. A 7. évad a végső harcot meséli el.

“Bár ezek a lények gyengébbek, mint a vámpírok, ám százszorta erősebb ösztönök vezérlik őket arra, hogy vérhez jussanak, ráadásul sokkal sűrűbben, és nagyobb mennyiségben kell fogyasztaniuk belőle” – meséli a sorozat showrunnerje, Brian Buckner. – „A másik dolog, amit mindenképpen tisztáznunk kell – noha pont a 7. évad hivatott eloszlatni majd a kételyeket -, hogy nem lesz belőlük afféle zombi-vámpír. Sokkal szervezettebbek annál, és nem vesztették el az öntudatukat.”

“Az egyik elsődleges célom volt, hogy leszűkítsük azoknak a sztoriknak a számát, amelyeket épp mesélünk. Azzal, hogy létrejöttek az ember-vámpír párosok, könnyebben követhetjük, mi történik a karakterek már meglévő kapcsolataival” – mondta Brian Buckner.

Avatar

Végh Márton

Gondolatban voltam már tanár, író, fényképész, operatőr és vágó. Jelenleg a Debreceni Egyetem kommunikáció- és médiatudomány szakos hallgatójaként az újságírás foglalkoztat leginkább. Ezen a területen úgy érzem kibontakoztathatom írói ambícióimat, ráadásul mindezt összeköthetem filmek iránti rajongásommal, ami egész életemet végigkísérte:

Gyermekként lenyűgözött nagypapám videótékája. Általános iskolásként a kamera előtt, középiskolásként a kamera mögött tevékenykedtem. 2005-ben egy filmes pályázat fődíjaként egy hetes hollywoodi vakáción vehettem részt, majd jegyeket kezeltem a helyi multiplexben. Egyetemi záródolgozatomat a magyar horrorfilmek utáni kutatásnak szenteltem, jelenleg pedig a Filmtekercs gyakornoki programjának köszönhetem, hogy kapcsolatom a filmekkel tovább mélyíthetem.

Add Comment

Click here to post a comment

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya