Hírek

Véget vetnek a vérszívásnak

True BloodUtolsó, hetedik évadához érkezett az HBO nagy sikerű, saját gyártású vámpírsorozata, a True Blood – Inni és élni hagyni. A befejező részekben a vámpírok és az emberek szövetségre lépnek, hogy megmentsék városukat egy közös ellenségtől.

Az HBO 2008-ban indította el vámpíros sorozatát, melynek Charlaine Harris regénysorozata szolgált alapjául. A történet főszereplője a Merlotte’s bárban pincérnőként dolgozó, gondolatolvasó Sookie Stackhouse, aki beleszeret egy 173 éves vámpírba, Bill Comptonba. A főszerepben Anna Paquin (a True Bloodban nyújtott alakításáért Golden Globe-díjjal jutalmazták) és Stephen Moyer (A tolvajok hercegnője) látható.

A True Blood eddigi hat évadát összesen 29 díjjal és 94 jelöléssel díjazta a szakma és a közönség. A befejező évadban a készítők visszatérnek az alapkonfliktushoz: ismét az emberek és a vámpírok együttélésének nehézségeit állítják a középpontba. Mindehhez szükség volt egy közös ellenségre: a Hep-V-vel fertőzött vérszívókra. A 7. évad a végső harcot meséli el.

“Bár ezek a lények gyengébbek, mint a vámpírok, ám százszorta erősebb ösztönök vezérlik őket arra, hogy vérhez jussanak, ráadásul sokkal sűrűbben, és nagyobb mennyiségben kell fogyasztaniuk belőle” – meséli a sorozat showrunnerje, Brian Buckner. – „A másik dolog, amit mindenképpen tisztáznunk kell – noha pont a 7. évad hivatott eloszlatni majd a kételyeket -, hogy nem lesz belőlük afféle zombi-vámpír. Sokkal szervezettebbek annál, és nem vesztették el az öntudatukat.”

“Az egyik elsődleges célom volt, hogy leszűkítsük azoknak a sztoriknak a számát, amelyeket épp mesélünk. Azzal, hogy létrejöttek az ember-vámpír párosok, könnyebben követhetjük, mi történik a karakterek már meglévő kapcsolataival” – mondta Brian Buckner.

Végh Márton

Gondolatban voltam már tanár, író, fényképész, operatőr és vágó. Jelenleg a Debreceni Egyetem kommunikáció- és médiatudomány szakos hallgatójaként az újságírás foglalkoztat leginkább. Ezen a területen úgy érzem kibontakoztathatom írói ambícióimat, ráadásul mindezt összeköthetem filmek iránti rajongásommal, ami egész életemet végigkísérte:

Gyermekként lenyűgözött nagypapám videótékája. Általános iskolásként a kamera előtt, középiskolásként a kamera mögött tevékenykedtem. 2005-ben egy filmes pályázat fődíjaként egy hetes hollywoodi vakáción vehettem részt, majd jegyeket kezeltem a helyi multiplexben. Egyetemi záródolgozatomat a magyar horrorfilmek utáni kutatásnak szenteltem, jelenleg pedig a Filmtekercs gyakornoki programjának köszönhetem, hogy kapcsolatom a filmekkel tovább mélyíthetem.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com