Hírek

Végre befutott az Aquaman 2. első előzetese

5 éves szünet és egy hányattatott forgatás után úgy néz ki decemberben megérkezik a mozikba a DC filmes univerzum legnagyobb sikerének folytatása továbbra is Jason Momoával a főszerepben.

A 2018-ban debütált Aquaman, ha minőségben nem is állított új mérföldkövet a képregényes palettán, de egy több mint sikeres mozi volt, ami képes volt 1 milliárd dollárt összeszedni világszinten. A sikerhez nagyban hozzájárult, hogy Jason Momoa képes volt a képregényektől eltérően saját képére formálni és egyszerre erőteljessé, azonosulhatóvá és szórakozatóvá tenni Arthur Curry karakterét. Emellett pedig főleg horrorokban jártas James Wan (Fűrész, Insidious, Démonok között) egy igazi színes-szagos blockbuster kalandfilmet tett le az asztalra, ami minden bugyutasága ellenére tele volt őrlüten kreatív vizuális ötletekkel és remek akciójelenetekkel. Szerencsére Wan elvállalta a második rész dirigálását is.

A második rész 4 évvel előző film eseményei után veszi fel a fonalat.

Arthur Curry (Jason Momoa) apa lett és elfoglalta jogos helyét Atlantisz királyaként, viszont az első rész egyik ellenlábasa, Fekete Manta (Yahya Abdul-Mateen II) ismét felbukkan és megesküszik, hogy elpuszít mindent ami Aquamannek fontos, hogy beteljesíthesse bosszúját. Arthurnak így nem marad más választása, össze kell fognia fivérével, Ormmal (Patrick Wilson), hogy közösen vessenek véget Manta Atlantisz elleni inváziójának. A folytatásban visszatér többek között Nicole Kidman, Temuera Morrison, Dolph Lundgren, Randall Park és a botrányoktól terhes Amber Heard-öt se vágták ki teljesen az új filmből.

Jelenleg áll a bál a Warner háza táján, ugyanis miután James Gunn-t és Peter Safran-t tavaly kinevezték a DC filmes részlegének élére az a döntés született, hogy újraindítják a filmes univerzumot és egy teljesen új irányt fognak képviselni DCU (DC Universe) néven. Viszont ez a kijelentés abból szempontból volt hátrányos, mivel szám szerint még 4 darab DCEU (DC Extended Universe) film várt bemutatásra, köztük az Aquaman legújabb része is.

Kérdéses, hogy az említett filmek minősége, a zsúfolt mozis szezon vagy csak a nézők érdektelensége miatt, de a Shazam! Az istenek haragja, a Flash: A Villám és a Kék Bogár is mind csúnyán megbuktak a pénztáraknál, így Aquaman is felkötheti a fürdőgatyáját, ha teljesíteni szeretne. Ezenkívül pedig Amber Heard szereplésének rossz hírértéke, a többszöri utóforgatás miatti halasztások és a színész/író sztájkok elhúzódása is gyengíteheti a film maketingjét. Az pedig továbbra is bizonytalan, hogy a Jason Momoa féle Aquamannek jut-e majd hely Gunn és Safran új univerzumában egy esetleges 3. részre. Viszont a baljós jelek ellenére továbbra is reménykedhetünk egy szórakozató látványfilmben, amivel nem csak a 2023-as filmes évet, de a DCEU-t is pozitív hangvétellel zárhatjuk le.

Az Aquaman és az elveszett királyság december 21-én kerül a hazai mozikba.

Sztepanov Márkó

Sztepanov Márkó a METU képalkotás szakán diplomázott 2023-ban, jelenleg televíziós műsorkészítő mesterképzést végez. Javíthatatlan mozifüggő, filmkészítéssel foglalkozik és filmrendezői ambíciókkal is rendelkezik. Mindenevő, de a horror és az akció műfajok a gyengéi és bármikor megvédi Michael Bay renoméját.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!