Hírek

Végre egy kis ízelítő a Curtiz című filmből

Miután megnyerte a 42. Montreali Filmfesztivál fődíját, Topolánszky Tamás Yvan és Sümeghy Claudia filmje, a Curtiz végre hazánk felé fordította tekintetét – íme egy jelenet a filmből.

A Topolánszky Tamás Yvan és Sümeghy Claudia alkotta rendező-producer páros első nagyjátékfilmje a valaha élt egyik legsikeresebb magyar rendező, Kertész Mihály, azaz Michael Curtiz filmrendező azon életszakaszát mutatja be, amikor a Casablanca című filmklasszikust rendezte.

A Curtiz elsőként látható rövid jelenetében a Casablancában Herr Strassert alakító német színész, Conradt Veidt (Christopher Krieg) és a nehéz természetű magyar rendezőzseni, Michael Curtiz (Lengyel Ferenc) a II. világháborúhoz való kapcsolódásról és Európa jövőjéről beszélgetnek. A felvételeket Dévényi Zoltán és Révész Balázs operatőrök készítették.

A Curtiz az augusztus 23. és szeptember 3. között Montrealban megrendezett A-kategóriás észak-amerikai filmfesztivál nemzetközi versenyprogramjában a világ minden tájáról érkezett filmekkel, többek között Szász Attila Örök tél című filmjével versengett a fődíjért. A produkció elkészítését a Médiatanács Mecenatúra Programja támogatta.

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya a Filmtekercs főszerkesztője és egyik alapítója. Geográfusként végzett, majd szabadúszóként írt. Miközben filmes diplomáján is dolgozik, saját PR ügynökségét építi. Specializációja a képregényfilm, a sci-fi és a távol-keleti filmek. [email protected]

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya