Hírek

Végre itt a Ford v. Ferrari első előzetese

Matt Damon, Christian Bale, száguldó autók és egy legendás igaz történet: a Ford v. Ferrari (magyar címén Az aszfalt királyai) elég jó előzetessel kelti fel az ember érdeklődését. Már csak novemberig kell várnunk!

Megérkezett az első előzetes és a plakát is a Ford v. Ferrari című megtörtént esetet feldolgozó filmhez, minket pedig gyorsan meg is vett mindkettő. A mostanra egyre növekvő Disney alá tartozó 20th Century Fox hozza el nekünk az autóversenyzés és autógyártás egyik legnagyobb rivalizálását a ’60-as évekből.

Az igaz történet az 1966-os Le Mans-i 24 órás verseny köré épül, amelyen a Ford megpróbálta legyőzni az örök vetélytársát, a Ferrarit. A középpontban a Damon alakította Carroll Shelby autódizájner és a kor egyik legjobb pilótája, Ken Miles áll, akit Bale játszik. Ahogy az előzetesből is megtudjuk, nagyon szűkös időkeretben dolgoztak azon, hogy egy forradalmian új autót rakjanak össze a versenyre.

Egy ilyen epikus sztorihoz pedig, úgy tűnik, nem is volt elég 1 vagy 2 forgatókönyvíró: a filmen négyen is dolgoztak. Jez és John-Henry Butterworth, Jason Keller és a rendezői székben is helyet foglaló James Mangold. Mangold ha nem is pusztán kiváló alkotásokkal állt elő eddigi munkássága során, neki köszönhetjük a szinte hibátlan Johnny Cash-filmet, a Nyughatatlant, és ő zárta le megkapóan a Farkas történetét is a Loganben.

A két Oscar-díjas színész, Matt Damon és Christian Bale mellett szerepel még az alkotásban Caitriona Balfe, Jon Bernthal, Josh Lucas, Noah Jupe és Tracy Letts.

Bale-t egyébként utoljára az Alelnökben láthattuk tavaly, Damon pedig inkább a Saturday Night Live-val van mostanában elfoglalva, de arra azért volt ideje, hogy egy pár másodpercre beugorjon a Deadpool 2-be is.

Az aszfalt királyai (Ford v. Ferrari) november 14-én kerül a hazai mozikba.