Hírek

Végre itt a Ford v. Ferrari első előzetese

Matt Damon, Christian Bale, száguldó autók és egy legendás igaz történet: a Ford v. Ferrari (magyar címén Az aszfalt királyai) elég jó előzetessel kelti fel az ember érdeklődését. Már csak novemberig kell várnunk!

Megérkezett az első előzetes és a plakát is a Ford v. Ferrari című megtörtént esetet feldolgozó filmhez, minket pedig gyorsan meg is vett mindkettő. A mostanra egyre növekvő Disney alá tartozó 20th Century Fox hozza el nekünk az autóversenyzés és autógyártás egyik legnagyobb rivalizálását a ’60-as évekből.

Az igaz történet az 1966-os Le Mans-i 24 órás verseny köré épül, amelyen a Ford megpróbálta legyőzni az örök vetélytársát, a Ferrarit. A középpontban a Damon alakította Carroll Shelby autódizájner és a kor egyik legjobb pilótája, Ken Miles áll, akit Bale játszik. Ahogy az előzetesből is megtudjuk, nagyon szűkös időkeretben dolgoztak azon, hogy egy forradalmian új autót rakjanak össze a versenyre.

Egy ilyen epikus sztorihoz pedig, úgy tűnik, nem is volt elég 1 vagy 2 forgatókönyvíró: a filmen négyen is dolgoztak. Jez és John-Henry Butterworth, Jason Keller és a rendezői székben is helyet foglaló James Mangold. Mangold ha nem is pusztán kiváló alkotásokkal állt elő eddigi munkássága során, neki köszönhetjük a szinte hibátlan Johnny Cash-filmet, a Nyughatatlant, és ő zárta le megkapóan a Farkas történetét is a Loganben.

A két Oscar-díjas színész, Matt Damon és Christian Bale mellett szerepel még az alkotásban Caitriona Balfe, Jon Bernthal, Josh Lucas, Noah Jupe és Tracy Letts.

Bale-t egyébként utoljára az Alelnökben láthattuk tavaly, Damon pedig inkább a Saturday Night Live-val van mostanában elfoglalva, de arra azért volt ideje, hogy egy pár másodpercre beugorjon a Deadpool 2-be is.

Az aszfalt királyai (Ford v. Ferrari) november 14-én kerül a hazai mozikba.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya