Hírek

Végre itt a The Trial of the Chicago 7 előzetese

Megérkezett Aaron Sorkin sztárokkal teletömött Netflix drámájának az előzetese. A The Trial of the Chicago 7 az első képek alapján beváltja majd a hozzá fűzött reményeket.

A The Trial of the Chicago 7 is azon filmek sorába tartozik, amelyek elég hosszú produkciós múlttal rendelkeznek. A forgatókönyvét még 2007-ben írta meg Aaron Sorkin, akkor azonban Steven Spielberg ült a jövőbeni rendezői székben. A Writers Guild of America sztrájkját követően viszont a rendező kilépett a projektből, helyet adva Sorkinnak, aki végül 2018-ban jelentette be, hogy zöld utat kapott az alkotás.

Az író-rendezőtől nem állnak távol az igaz történetekre épülő művek,

hiszen olyan filmeknek írta korábban a forgatókönyvét, mint a Charlie Wilson háborúja, A közösségi háló, a Steve Jobs vagy a Pénzcsináló. De azt is bizonyította már, hogy a tárgyalótermi drámák nyelvén is jól ért: az Egy becsületbeli ügy a mai napig a műfaj egyik legjobbja.

Így hiába is lesz a film Sorkin második rendezése csupán, mi megelőlegezzük neki a bizalmat. Az Oscar-díjas alkotó ráadásul elég hamar össze is rántott egy impozáns szereplőgárdát: a megtörtént eseményeket feldolgozó drámában szerepel Eddie Redmayne, Sacha Baron Cohen, Jeremy Strong, Joseph Gordon-Levitt, Michael Keaton, Alex Sharp, John Carroll Lynch és Frank Langella.

A történet a Chicago Seven néven elhíresült csoport peréről szól, akik nyíltan kritizálták a vietnámi háborút és akiket 1969-ben összeesküvéssel és felkelésre buzdítással vádoltak meg.

A filmet elsőre nem a kisképernyőre tervezték: a Paramount révén a mozikban láthattuk volna az alkotást, a koronavírus azonban itt is közbeszólt. A film jogait végül a Netflix vásárolta meg, így a The Trial of the Chicago 7 a streaming oldalon érhető majd el október 16-tól.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com