Hírek

Végre itthon is képernyőn a Fekete vitorlák


fekete vitorlakJanuár 10-től látható a hazai Paramount Channel csatornán Michael Bay kalózokról szóló kalandsorozata. A Borgiák, a Tudorok és a Trónok harca örökébe lépő, az újkor kulisszái közé kalauzoló, csatákban és izgalmakban bővelkedő Black Sailst idehaza Fekete vitorlák címmel fogják vetíteni.

A szériát Robert Louis Stevenson klasszikus könyve, a Kincses sziget ihlette. Az alkotók a történet húsz évvel korábban játszódó előzményeit vitték filmre. Azt mesélik el, hogyan szerezte meg a kalózhorda a spanyolok aranyát, amiről a könyvben olvashatunk, és beavatnak minket abba is, hogyan éltek a marcona gonosztevők és a dögös kalózlányok Flint kapitány vezetése alatt a világtól elbújva, New Providence szigetén, újabb és újabb zsákmányokra várva.

A tengeri ütközetekben, meztelenkedésben és szexjelenetekben dúskáló sorozat egyik megálmodója a Transformers filmek készítője, Michael Bay volt. Ezúttal producerként irányította a munkálatokat, de most sem hazudtolta meg magát. A vele szemben támasztott elvárásoknak messzemenőkig meg akart felelni.

Székbeszegező látványt, kiszámíthatatlan fordulatokat és rengeteg akciót garantál a nézőknek a felügyeletével elkészült Fekete vitorlák. A főszerepeket feltörekvő tehetségek kapták. Charles Vane kapitány bőrébe Zach McGowan bújt, akit legutóbb Az ismeretlen Drakulában láthatott a közönség. A rettegett John Silver szerepét Luke Arnold kapta, míg Flint kapitányt a Drót és a Robin Hood sorozatban is feltűnt Toby Stephens játssza. Az egyes epizódokat többek közt Neil Marshall, Clark Johnson, illetve Alik Sakharov rendezők készítették, akik előtte olyan szériákon dolgoztak, mint a Maffiózók, a Trónok harca, illetve a Kemény zsaruk.

A Fekete vitorlák kimagasló nézettségi eredményeinek köszönhetően több idényre szóló berendelést kapott. A tengerentúlon már forgatják a harmadik szezont. Az idehaza január 10-én startoló első évad nyolc epizódjának folytatására sem kell sokáig várni. Előreláthatólag jövő tavasszal, de legkésőbb nyár elején a tíz részes második évadot is vetíti a Paramount Channel.

Avatar

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Add Comment

Click here to post a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya