Hírek

Végre jön a folytatás a District 9-hoz

Bő 10 év után úgy néz ki, végre tényleg folytatást kap a 21. század egyik legjobb sci-fije. Neill Blomkamp a District 10 forgatókönyvén dolgozik éppen.

Neill Blomkamp 2009-ben első nagyjátékfilmjével berobbant a szakmai köztudatba. A District 9 ráadásul nemcsak, hogy hírnevet és 4 Oscar-jelölést hozott az alkotónak, de a filmet a sci-fi egyik legjobbjaként tartják számon a mai napig.

Most pedig megannyi évnyi várakozást követően végre örülhetnek a rajongók: Blomkamp ugyanis bejelentette, hogy készül a folytatás forgatókönyve. Azaz ha minden jól megy, hamarosan itt a District 10.

Az író-rendező Twitteren tette közzé a jó hírt. Eszerint az új etap ismét az ő és Terri Tatchell kezei kerül majd ki, csak úgy mint a több mint 10 éve bemutatott első film is. Ezúttal azonban csatlakozott az író duóhoz Sharlto Copley is. A színész nem mellesleg a District 9 főszerepében tündökölt, így a tény, hogy csatlakozott az alkotói stábhoz remélhetőleg azzal is jár, hogy a karakterét is viszontláthatjuk majd a District 10-ben.

Többet egyelőre sajnos nem tudni, de már ezek is ígéretes hírek. A film egyébként anno pontosan olyan befejezést kapott, amely nyitva hagyta a kaput az esetleges folytatásnak.

Blomkamp amúgy az első nagy sikerét azóta se tudta igazán megismételni, pedig több A-listás sztárral is dolgozott már azóta hasonló sci-fi alkotásokban. Tőle érkezett ugyanis az Elysium – Zárt világ Matt Damonnal, valamint a Chappie is Hugh Jackmannel. De ami késik, nem múlik. Talán pont legjobban sikerült darabjának folytatásával kerül majd ismét vissza a nyeregbe.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés