Hírek

Végre megérkezett az első előzetes a 270 kilós Brendan Frasert is bevető A bálnához

Az idei fesztiválszezon egyik legünnepeltebb filmje, A bálna előzeteséből bár sok minden nem derül ki, de Brendan Fraser azért megvillant valamit a díjesővel jutalmazott alakításából.

Aligha gondolhattuk volna az ezredforduló tájékán, hogy jó eséllyel egy több mint 270 kilós férfi megformálása lesz Brendan Fraser élete alakítása, de ha hinni lehet a Velencei Filmfesztiválon készült beszámolóknak, akkor bizony erről van szó. Darren Aronofsky Samuel D. Hunter önéletrajzi ihletésű darabjából rendezte A bálnát, amely egy olyan apáról szól, aki előbb elhagyja a családját egy férfi kedvéért, majd új párja halála után az evésbe öli bánatát.

Az önsajnálatot kísérő falástól 272 kg-ig hízó Charlie viszont egy idő után igyekszik összeszedni magát, és megpróbálja felvenni a kapcsolatot az évekkel korábban magára hagyott lányával, az azóta már 17 éves Ellie-vel. Fraser alakítását eddig szinte mindenhol üdvrivalgás fogadta (például a Santa Barbarai és a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon is kitüntették), sőt az következő Oscar-szezon egyik legnagyobb esélyesének is tartják az 53 éves színészt.

„Aronofsky azt mondta, olyan színészt akar, aki újra bemutatkozna a nagyközönség előtt. Én szerettem volna újra megmutatni magam. Tudni akartam, mire vagyok képes” – idézte a Movieweb Fraser szavait, aki nem tartja magát kis embernek, de így is a maszkmesterek alapos segítségével válhatott Charlie-vá.

A Bálna főbb karaktereit Brendan Fraser mellett Hong Chau, Samantha Morton és Ty Simpkins, valamint Sadie Sink testesíti meg. A film premierje a 79. Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon volt 2022. szeptember 4-én, és a tervek szerint az Egyesült Államokban 2022. december 9-én kerül mozikba az A24 forgalmazásában. Magyarországon várhatóan csak 2023 februárjában kezdik el vetíteni az Oscar-várományos filmet.

dr. Rókus Ákos

Rókus Ákos a PTE-n végzett filmelmélet és filmtörténet, illetve magyar szakpáron. 2012 óta a szerkesztőség tagja. Specializációja a zsánerfilm (különösen az akció, a western és a thriller), valamint a műfajelméleti kérdések.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!