Hírek

Végre tényleg elkészül Neil Gaiman Sandman-sorozata

A Netflixnél készül végül el az élőszereplős Sandman-sorozat Neil Gaiman horror-fantasy képregénye alapján – írja a Hollywod Reporter.

A DC Comics égisze alatt született meg Neil Gaiman egyik legjelentősebb műve, a The Sandman címen futó dark fantasy-horror képregény. Eredeti kiadásban 75 szám jelent meg 1989 januárja és 1996 márciusa között. Később további számokat adtak ki. A képregénysorozat gyűjteménye pedig most már magyarul is elérhető!

Gaiman alkotásait előszeretettel adaptálják kis- és nagyvászonra, így nem csoda, hogy a Sandman körül is hosszú évek óta folynak a munkálatok, hogy film készüljön belőle. A projekt állítólag egészen a ’90-es évekre nyúlik vissza, sőt 2013-ban már a főszereplő Morpheusra is megtalálták a megfelelő színészt. Jake Gyllenhaal azonban 2016-ban mégis kiszállt a dologból, a film pedig azóta se készült el. Maga az író azt mondta, hogy szívesebben veszi, ha nem készül film a műből, mint hogy csináljanak egy rosszat.

Most azonban úgy tűnik, végre tényleg zöld utat kap az adaptáció, ráadásul sorozat formájában: talán jobb is így, hiszen a képregény volumenét tekintve biztosan jobb, ha több ideje és tere van a készítőknek vászonra álmodni az alkotást.

Gaiman egyébként legutóbb az Amazonnak készítette el a Good Omens című minisorozatot, amely ugyan hatalmas szakmai és nézői siker lett, tematikája miatt katolikus körökben nem nyert el akkora elismerést. Kár, hogy a sorozatot ellenző petíciót a Netflixnek, és nem a sorozatért felelős Amazonnak címezték.

A Jó, a Rossz és az Antikrisztus – Good Omens

A Sandman esetében azonban csak produceri teendőket lát majd el az író, maga a forgatókönyv Allan Heinbergnél landolt. A hírt egyelőre még se a Netflix, se a Warner Bros. nem erősítette meg, így se epizódszámról, se premierdátumról, se szereplőkről nem tudni. De ami késik, nem múlik.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Video

Kik a legújabb szereplők a streamingpiacon és vajon melyiküké a jövő? A VLOGtekercs második adásában folytatjuk a seregszemlét és egy kis jövendölgetéssel is készültünk!

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya

A videó Tóth Nándor Tamás cikke alapján készült.

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..