Hírek

Végre tényleg jön a Netflixre a Lángoló agy Chloë Grace Moretz főszereplésével

Chloë Grace Moretz a Lángoló agyban (Brain on Fire)

Vannak filmek, amikre olyan sokat kell várni, hogy végül már mindenki lemond róluk. Ilyen például a Netflix saját gyártású életrajzi drámája a Brain on Fire (Lángoló agy), ám jelen esetben úgy tűnik, mégis megkapjuk a várva várt filmünket.

A cég évekkel ezelőtt jelentette be, hogy filmre viszi Susannah Calahan igaz történetét, és bár 2016-ban a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon már be is mutatták, azóta mégis nagy volt a hallgatás, épp ezért már szinte mindenki elkönyvelte, hogy a Lángoló agy soha nem kerül fel a Netflix műsorába.

Most azonban megtört a jég, a cég bejelentette, hogy június 22-én elérhetővé teszi a filmet. Sőt, egy hivatalos előzetest is közzétett!

A Chloë Grace Moretz (Ha/ver, Az 5. hullám, Carrie) főszereplésével készült film a New York Times újságírójának, Susannah Calahannek kálváriáját mutatja be. A sikeres újságírójának egyre sűrűsödő, szörnyű rohamai voltak, amikre sokáig egy orvos sem talált magyarázatot. Végül kiderült, hogy egy nagyon ritka neurológiai betegségben szenved, ám míg erre a pontra eljutottak, valódi kínszenvedéseken kellett átmennie.

A Gerard Barrett rendezésében készült dráma szereplői között feltűnik még Thomas Mann (Én, Earl és a csaj, aki meg fog halni), Richard Armitage (Hobbit-filmek),  Carrie-Anne Moss (Matrix).

Na persze mindez a hazai rajongókat nem érintette annyira súlyosan – ADS jóvoltából ugyanis már két éve elérhető DVD-n.

A cikket a hazai DVD kiadásra vonatkozóan 2018. június 18-án frissítettük.

Avatar

Wehli-Nardai Dorina

Wehli-Nardai Dorina a ZSKF szabad bölcsészet, majd az ELTE BTK filmtudomány szakán diplomázott. 2011 óta a Filmtekercs szerkesztőségének tagja. Specializációja a gender témák, a dráma, a krimi, a thriller, valamint a spanyol, francia, német és távol-keleti film. nardaidorina@filmtekercs.hu

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..