Hírek

Végre tényleg jön a Mortal Kombat reboot, nem is akárkitől!

Nem először kap filmes feldolgozást az egyik leghíresebb és legbrutálisabb videójáték, a Mortal Kombat. Ezúttal azonban James Wané a produceri szerep! – írja a movieweb.

Több éve fut már a projekt, amely egy újabb Mortal Kombat filmet hozna el a nagyvászonra. Mostanra azonban végre felgyorsultak az események: rendező, producer és forgatási helyszín is van már. A New Line Cinema áll össze James Wannal, aki ezúttal producerként vesz majd részt a munkálatokban. A rendezői székben Simon McQuoid, aki ezzel elsőfilmes szereplésére készül. Az előmunkálatok pedig már a hónap végén meg is kezdődhetnek Dél-Ausztrália egyes területein.

Wan ugyanitt forgatta az Aquamant, és nagyon boldog volt a helyszínnel.

A sikeres párharcos videójáték, amelyben eredetinél eredetibb ötletekkel lehet megsebesíteni és megölni az ellenfelet nem az első filmes változatát kapja. 1995-ben és ’97-ben már érkeztek alkotások a játékhoz, igaz, azokat nem övezte túl nagy szakmai elismerés. A közönség viszont nem volt annyira szőrösszívű.

Sőt, nálunk az eddigi top 5 legjobb videójátékos listánkra is fel tudott mászni az eredeti filmváltozat egy bizonyos aspektusa miatt.

Tény, hogy nincs is könnyű dolga a készítőknek, hiszen nagyon sok karakter közül lehet válogatni, viszont egészestés mozifilmet értelmesen megtöltő történetet már nehezebb összerakni. Erre vállalkozik most Wan, McQuoid és a forgatókönyvet író Greg Russo.

Egyelőre nincs is pontos hír arról, hogy miről is szól majd a film, se arról, hogy mely karakterek lesznek majd benne, és milyen sztárokat sikerül hozzájuk kapcsolni. Felmerült már az a pletyka, hogy Joel Edgerton főszereplésével egy Kano-központú filmre számíthatunk, de ezt senki nem erősítette még meg.

Hasonlóan még premierdátumról se tudni, de ha a munkálatok tényleg egy hónapon belül megkezdődnek, akkor már csak idő kérdése, hogy tovább csepegjenek az információk.

Avatar

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya