Hírek

Végre tudjuk, hogy hol és mikor érkezik az Amerikába jöttem 2

Kiderült, mikor és milyen formában kerül elénk Eddie Murphy kultfilmjének folytatása. Az Amerikába jöttem 2-t még idén megnézhetjük!

Noha számos folytatás hat felesleges bőrlehúzásnak, egy újabb Amerikába jöttem, az első film után bő 30 évvel jó hírnek számít. Eddie Murphy színészi pályájának második aranykorát éli, ráadásul a mostani helyzetben ki ne vágyna egy kis nevetésre és önfeledt kikapcsolódásra.

Az Amerikába jöttem 2 végül elkerüli a mozikat és az Amazonon debütál most decemberben.

A történetben Akeem és Semmi ismét Amerikába utaznak, hogy felkutassák Akeem fiát, akiről mellesleg ő soha nem is tudott.

A ’88-as vígjáték folytatását Craig Brewer rendezte Kenya Barris forgatókönyve alapján, de az első filmet író David Sheffield és Barry W. Blaustein duója is részt vett az új film alapjaiban. A szereplők között pedig találunk ismerős és új arcokat is: Eddie Murphy mellett visszatér Arsenio Hall, John Amos és James Earl Jones is, újoncként pedig csatlakozik a gárdához Wesley Snipes, Tracy Morgan, Leslie Jones és Jermaine Fowler.

A Paramount égisze alatt készülő film eredetileg persze a nagyvásznon mutatkozott volna be, a koronavírus hozta bizonytalanság azonban ezt a darabot is átűzte a kisképernyőre. Noha a premier eltolásával nyitva hagyhatta volna a stúdió a kiskaput, hogy valaha mozikban debütáljon majd a film – ahogy azt teszik számtalan alkotással –, végül nem így döntöttek.

Késik, előbb jön vagy teljesen lekerült a mozis naptárról – A te legjobban várt filmeddel mi a helyzet?

Az Amerikába jöttem 2-t az Amazon nyerte el, amely a Prime streaming oldalára teszi majd fel a filmet december 18-tól. Addig is pár hét, és érkezik az Amazon egy másik nagy dobása, október 23-án jelenik meg ugyanis a Borat 2.

Eddie Murphy egyébként tényleg visszatért: a tavalyi A nevem Dolemite című Netflix vígjátékkal (ezt is Brewer rendezte) ismét belopta magát a szakma és a közönség szívébe, míg idén Emmyvel is díjazták a SNL-ban nyújtott vendégszereplői teljesítményéért. De a közeljövőben több filmben is látjuk majd őt: érkezik a Beverly Hills-i zsaru 4. része, valamint folytatást kap az Ikrek is, amelyben Schwarzenegger és DeVito megtudják, hogy van még egy ikrük.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.