Hírek

Reinkarnálódó Mark Wahlberg fogja megmenteni a világot

A Végtelen (Infinite) című sci-fi thriller első előzetest és meglepően közeli premierdátumot villantott. A Paramount+ streaming-szolgáltatón debütál majd Antoine Fuqua új filmje.

Evan McCauley (Mark Wahlberg) egy hallucinációkkal küszködő férfi, akinél már 14 éves korában skizofréniát állapítottak meg. Ám lehet, hogy a dokik ez esetben igencsak benézték: a férfi látomásai valójában emlékek, csupán korábbi életekből. Evan ugyanis egy „infinite”, akit a különleges, reinkarnációjukkal tisztában lévő emberek társasága a köreibe fogad, hiszen egyikük (Chiwetel Ejiofor) gonosz terveket sző ellenük és az emberiség ellen.

Antoine Fuqua ül a feszesnek ígérkező akciófilm rendezői székében. Az alkotó az A- és B-kategóriát egyaránt ismeri. Leginkább elismert filmje mai napig a 2001-es Kiképzés, de több egyéb bűnügyi sztori és akciófilm mellett kosztümös kalandfilmet, westernt és sportdrámát is tető alá hozott már. A Végtelen mindenképp komfortzónájának tűnik, ráadásul Fuqua a 2007-es Orvlövész után ismét Mark Wahlberggel dolgozik.

Faltól falig akciófilmmel lesz dolgunk, amit talán képes lesz elvinni a hátán a sci-fi ötlet, mely D. Eric Maikranz The Reincarnation Papers című regényén alapszik.

A Végtelen eredetileg a mozivásznakon mutatkozott volna be, végül június 10-től lesz látható a Paramount+ platformján. Hazai premierről egyelőre nincs információ.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel 2017-ben csatlakozott a Filmtekercs szerkesztőségéhez, 2018 és 2022 között szerkesztőként segítette a lap mindennapi működését. Bár celluloid-mindenevő, kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok, az igényes blockbusterek, emellett szenvedélyes katasztrófaturista is, így nincs olyan egy-kétpontos film, amely ne keltené fel az érdeklődését.