Hírek

Végül mégsem lesz semmi Aaron Sorkin és Sacha Baron Cohen közös filmjéből

Sokáig úgy tűnt, sínen van az Oscar-díjas forgatókönyvíró, Aaron Sorkin régóta dédelgetett projektje, a Trial of Chicago 7, most azonban a stúdió jegelte a projektet. 

Februárban kezdődtek volna a Trial of Chicago 7 előmunkáltai, azonban a projekt fölött atyáskodó Amblin Partners költségvetési okokra hivatkozva végül lehúzta a rolót. A filmet az Elit játszma rendezője és a Social Network forgatókönyvírója, Aaron Sorkin rendezte volna olyan kaliberű színészekkel, mint Sacha Baron Cohen, Eddie Redmayne és Jonathan Majors. Így még tovább kell várni, hogy Sorkin több mint tíz éve fejlesztett forgatókönyve megvalósuljon.

A script első verzióját 2008-ban írta meg Sorkin, amiből először Steven Spielberg szeretett volna filmet rendezni, ám a WGA által szervezett forgatókönyvírói sztrájk miatt akkor a film nem valósult meg. Később Paul Greengrass és Ben Stiller is szeretett volna a rendezői székbe ülni, de a költségvetésről egyiküknek sem sikerült megállapodnia a stúdióval.

A The Hollywood Reporter belső forrásokra hivatkozva azt írja, az Amblinnél továbbra is elkötelezettek a projekt mellett, amit Aaron Sorkinnal együtt fognak újrafejleszteni a jövőben. A stúdió által kiadott közleményében az olvasható, Sorkin éppen most fejezte be a Ne bántsátok a feketerigót! Broadway adaptációját, és egy megfelelőbb időpontra várnak, amikor belevághatnak a projektbe.

Papp Atilla

Papp Atilla a Budapesti Corvinus Egyetem kommunikáció és médiatudomány szakán végzett, 2018 óta tagja a Filmtekercsnek. Akut celluloidfüggő, a százmilliós blockbustertől a filléres kísérleti filmig minden érdekli.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com