Hírek

Vegyes megítélésű alkotó kezébe került a Battlestar Galactica film

Hollywoodban is csak felfelé lehet bukni, így a Csillagközi romboló (Battlestar Galactica) nagyjátékfilmes adaptációját az X-Men-filmek írója, Simon Kinberg jegyzi majd.

Persze közel sem igazságos a 20th Century Fox-féle X-Men-mozik lefelé ívelő színvonalát, majd földbe állítását egyedül Simon Kinberg nyakába varrni, de rengeteg kreatív feladatért, és különösen a Sötét Főnix rendezéséért ő volt a felelős. A 47 éves forgatókönyvíró már a 2006-os X-Men: Az ellenállás vége óta a Fox ügyeletes mutánsfelelőse, de korábban a Hipervándor, a Guy Ritchie-féle Sherlock Holmes szkriptjén is dolgozott, valamint a népszerű Star Wars: Lázadókban és a kevésbé jól sikerült The Twilight Zone remake-ben is oroszlánrésze volt.

Kinberg az X-Men: Sötét Főnixszel – mely a hamvakból feltámadás helyett inkább hattyúdalként testesült meg – debütált rendezőként, jövőre pedig érkezik tőle a The 355 című akcióthriller, melyben egy diverz női gárdával dolgozott együtt. Jessica Chastain, Penélope Cruz, Diane Kruger, Lupita Nyong’o és Bingbing Fan is részt vesz a kémfilmes mókában.

Simon Kinberg (középen) és színészei az X-Men: Sötét Főnix bemutatóján

A Variety szerint Kinberg lesz az is, aki írja és rendezi a több évtizedes múltra visszatekintő sci-fi eposz, a Csillagközi romboló újabb filmes adaptációját is. „A Csillagközi romboló a sci-fi műfajának egyik szent grálja, emiatt nagyon izgatott vagyok, hogy valami újat csempészhetek a franchise-ba, miközben tiszteletemet tehetem az előtt, amitől olyan ikonikussá és időtállóvá vált” – nyilatkozta a leendő rendező.

Az eredeti címén Battlestar Galactica nevű széria 1978-ban indult útjára a tévében

– akkoriban még a Star Wars másolatának bélyegezték. Igazi megbecsülést a 2000-es években újragondolt, sokkal komorabb, intrikusabb és izgalmasabb verzióval szerzett magának. Az Edward James Olmos főszereplésével készült történetben a Galactica űrhajó legénységét követjük, akik a cylonoknak nevezett gyilkos robotokkal veszik fel a harcot, miközben a rejtélyes Föld bolygót keresik.

Simon Kinberg filmje nem kapcsolódik a 2004 és 2009 közt négy évadot megélt szériához.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Magazin és Kritika rovat szerkesztője. Kedvencei az életszagú, morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok és az igényes blockbusterek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya