Hírek

Velence 2018: Bradley Cooper és Lady Gaga közös filmje a fesztiválon!

A Velencei Filmfesztiválon lesz a világpremierje Bradley Cooper és Lady Gaga új filmjének, a Csillag születik (A Star is Born) remake-nek.

A filmfesztivál is megerősítette, hogy augusztus 31-én itt mutatkozik be az új Csillag születik. A film az 1976-os Barbra Streisand-Kris Kristofferson-film remake-je, ami már önmagában is feldolgozás, hiszen 1954-ben Judy Garland és James Mason főszereplésével George Cukor készítette el az első változatot. A filmet Amerikában októberben mutatják be – írja a Variety.

A Csillag születik Velencében a versenyprogramban szerepel, azaz újabb hollywoodi film növelheti a presztízsét fesztiválszerepléssel. Az elmúlt években olyan filmek mutatkoztak be Velencében, mint a Kaliforniai álom, a Gravitáció, a Spotlight vagy A víz érintése.

A Csillag születik a négyszeres Oscar-jelölt Bradley Cooper első rendezése,

emellett a főszerepet is ő játssza. Egy küzdelmes életű énekest alakít, aki elindítja a sztárrá válás útján Allyt (Lady Gaga), de ez a személyes kapcsolatuk rovására megy.

A filmben Cooper és Gaga közösen írták a dalokat Lukas Nelson, Jason Isbell és Mark Ronson közreműködésével. A további szerepekben Andrew Dice Clay, Dave Chappelle és Sam Elliott látható.

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu főszerkesztője.
gyongyosililla@filmtekercs.hu