Hírek

Velence 2018: Az albínó kislány és az árulás – Déva teaser

Szőcs Petra első nagyjátékfilmje pár nap múlva mutatkozik be a Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon. Megérkezett a Déva teaser előzetese!

Idén két magyar filmet vetítenek Velencében: Nemes Jeles László Napszálltája mellett kissé kevesebb figyelem jut Szőcs Petra filmjére, holott hatalmas szó, hogy a Déva egyike a Biennale College Cinema támogatásával készült három alkotásnak.

A Déva premierje a fesztivál elején, augusztus 31-án 17 órakor lesz, a sajtó már délelőtt 10 órakor megnézheti a filmet.

A Déva egy árvaházban élő albínó lányról, Katóról szól, aki a nyári szünetben összebarátkozik egy új önkéntessel, Bogival, de barátságát csak úgy tudja kifejezni, hogy elárul valaki mást. A film a gyermeki látásmód mágikus és szürreális dimenzióját bontja ki, és új színben láttatja Déva posztszocialista világát.

A Déva Szőcs Petra első nagyjátékfilmje. A film a Biennale College Cinema tehetséggondozó programjának támogatásával készült, amelyre évente mindössze három projektet választanak ki. Ez az első magyar alkotás, amely a Biennale College Cinema közreműködésével jött létre.

A rendező A kivégzés című rövidfilmjét – amely bizonyos szempontból a Déva előzményének is tekinthető – 2014-ben a budapesti Friss Hús rövidfilmfesztiválon, majd a cannes-i filmfesztivál versenyprogramjában vetítették, Csoszogj úgy című rövidfilmje pedig 2016-ban mutatkozott be a Friss Húson, amit sikeres nemzetközi fesztiválvetítések követtek. Mindkét film számos fontos nemzetközi díjat nyert.

A Déva forgatókönyvírója Nagy V. Gergő és Szőcs Petra, producere Fülöp Péter, operatőre Dévényi Zoltán, vágója Dunai László. A főbb szerepeket Nagy Csengelle, Mohamed Fatma és Komán Boglárka játsszák, a gyerekszerepekben a Dévai Szent Ferenc Alapítvány növendékei láthatók. A film Déván és Petrozsényben forgott.

 

A filmet mi is fogjuk látni a fesztivál során, térj vissza hozzánk a kritikáért és a Szőcs Petrával készült interjúnkért!

Avatar

Sajtóközlemény

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..