Hírek

Velencében debütál Almodóvar és Tilda Swinton közös filmje – Itt az első kép!

Két új alkotást is hozzáadtak a Velencei Filmfesztivál 2020-as programjához. Pedro Almodóvar The Human Voice című rövidfilmjében Tilda Swinton a főszereplő – nézd meg az első képet a filmből!

Újabb jó hír a Velencei Filmfesztivál háza tájáról: Regina King One Night in Miami című filmje mellett Pedro Almodóvár legújabb munkáját, a The Human Voice-t is bemutatják szeptemberben. A Tilda Swintonnal érkező rövidfilm a versenyszekción kívül debütál.

A körülbelül 30 perces alkotás a rendező közel 10 éve dédelgetett projektje, amely Jean Cocteau színdarabjának tágan értelmezett adaptációja lesz. A történet egy elkeseredett nőről szól, aki a telefon mellett várja, hogy hívja őt a férfi, aki épp most hagyta el őt. A produkciót egyébként meglepően gyorsan rakták össze, hiszen a forgatás első képei egy bő hónapja jelentek meg, a kész alkotást pedig ugye szeptember első felében, a fesztiválon már be is mutatják. Mindennek örömére itt az első kép a filmből, amely láttán csak még tovább nő a várakozásunk.

Forrás: IndieWire

Mondjuk a fesztivált már így is tűkön ülve vártuk, hiszen egyrészt végre itt egy rangos filmes esemény, amit – ha minden jól megy – tényleg fizikai valójában megtartanak idén, másrészt Mundruczó Kornél filmje, a Pieces of a Woman bekerült a seregszemle versenyprogramjába. A Fehér isten cannes-i sikere után jöhet az Arany Oroszlán?

Most tehát Almodóvar és Swinton párosával bővült a felhozatal. A spanyol rendező tavalyi filmje, a Fájdalom és dicsőség az Oscar-jelölésig menetelt, amelyet mi is bevettünk az évtized legfontosabb alkotásai közé.

Az évtized 100 legfontosabb és legjobb filmje

Tilda Swintont legutóbb a The Personal History of David Copperfieldben láthattuk, míg legközelebb Wes Anderson The French Dispatch című várva várt alkotásában szerepel majd a színésznő. Nézd meg az előzetest itt!

A Velencében premierező The Human Voice azonban nem az egyetlen idei rövidfilmes munkája; ő narrálja majd ugyanis a Story and the Writer című kisfilmet is.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés