Hírek

Velencében debütál Szilágyi Zsófia új filmje

Szilágyi Zsófia (Egy nap) új filmje, a Január 2 a 81. Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon, a Biennale College Cinema szekcióban mutatkozik be, majd ősszel érkezik a magyar mozikba.

A Január 2 mikrorealista történet egy különválásról, a feleség legjobb barátnőjének szemszögéből. Klára különköltözik a férjétől. Barátja, Ági segít neki. Összesen hét kört tesznek meg kocsival. Bár minden alkalommal ugyanazt az utat teszik meg oda és vissza, mégis minden kör más – írja a forgalmazó Cirko Film sajtóközleménye.

A Velencei Biennálé (La Biennale di Venezia) 2012-ben hívta életre a Biennale College Cinema elnevezésű programját, amelyben minden évben legfeljebb négy nemzetközi mikroköltségvetésű film elkészülését támogatják. A nemzetközi válogatás egyik kiválasztott projektje Szilágyi Zsófia Január 2 című filmterve lett, amely a fesztivál 200 000 eurós gyártási támogatásával valósulhatott meg. A film bemutatója Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon lesz, amelyet idén augusztus 28. és szeptember 7. között rendeznek. A film magyar mozipremierjére október 3-án kerül sor.

A Január 2 című filmet 2024 elején forgatták Budapesten. Szereplői Jóvári Csenge és Konrád Zsuzsanna.

A forgatókönyvet Szilágyi Zsófia írta. A film a Poste Restante gyártásában készül, producerei Csernátony Dóra és Horvát Lili, operatőre Becsey Kristóf.

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu főszerkesztője.
gyongyosililla@filmtekercs.hu

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com