Hírek

Venom és Bond is rekordot döntött a hétvégi mozikasszáknál

A Venom 2. – Vérontó, valamint a legutóbbi James Bond-film, a Nincs idő meghalni produkálták a COVID-időszak legnagyobb nyitányait.


Hirdetés

A koronavírus megjelenése óta nem mentek ennyien moziba, mint most, köszönhetően a két nagy franchise-filmnek, ami kimozdította az embereket. A Marvel egyeduralma tovább folytatódik, és a Sony különuniverzuma is képviselteti magát 2021 legnagyobb bevételeinek toplistáján. A Venom folytatása 90,1 millióval debütált Amerikában, ezzel megelőzte a Fekete Özvegy 80,3 milliós, valamint Shang-Chi és a Tíz Gyűrű legendája 75,3 milliós nyitányát.

Emellett a kritikák is pozitívabbak a Vérontó esetében, mint az előző rész kapcsán.

A film, melyet Tom Hardy és Woody Harrelson neve fémjelez, október 14-én érkezik a hazai mozikba, meglepő módon 18-as karikával – holott az amerikai korhatárbesorolás csak 13 éven felülieknek ajánlja.

Venom 2. Vérontó

Nagy kört fut a nemzetközi mozivásznakon a 007-es ügynök is. A Nincs idő meghalni című film, melyet két év tili-tolizás után végre bemutattak, lezárja Daniel Craig pályafutását Bondként – erre pedig igen sokan voltak kíváncsiak. A prognózis szerint az elmúlt hétvégén 112,9 milliót szedett össze Cary Joji Fukunaga alkotása a nem-amerikai piacon, ugyanis ott október 8-tól lehet csak megtekinteni. Ez a szám nem tartalmazza a kínai bevételt sem, hiszen ott csak hetekkel később kezdik vetíteni.

Ezek az adatok jelenleg azt mutatják, hogy a nézők egyre inkább visszatérnek a mozikba, de kimagasló eredményt kizárólag a nagy szériák újabb epizódjai mutathatnak fel.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Magazin és Kritika rovat szerkesztője. Kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok és az igényes blockbusterek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés