Hírek

Készen állsz egy véres Tini Nindzsa Teknőcök filmre?

Az új, készülő filmadaptáció a Tini Nindzsa Teknőcök egy kevésbé ismert, sötét oldalát mutatja be.

Megannyi filmadaptációt látott már a négy harcművészetben jártas, mutáns teknős, akik reneszánszkori művészek neveit viselik. Eddig azonban legfőképp a kisebbeket szolgálták ki a mozivászonra és tévéképernyőre készült alkotások. Élőszereplős formában először 1990-ben, majd Michael Bay produceri felügyelete mellett tíz éve is láthattuk Leonardót, Donatellót, Rafaellót és Michaelangelót; tavaly viszont egy újabb látványos animác aratott (ha nem is anyagi, de) kritikai sikert. A Paramount Pictures nem adja fel, most azonban a felnőtteket veszi célba.

Idén negyven éve, 1984-ben indult útjára a Tini Nindzsa Teknőcök képregény. Kevin Eastman és Peter Laird hozták létre a műfaj egyfajta paródiájaként, ám a hősök rendkívül népszerűek lettek. A 2020 és 2022 közt megjelent The Last Ronin című képregényfolyam egy sokkal komorabb és kegyetlenebb történetet mesélt el öt felvonásban: a Paramount most ezt adaptálja egész estés mozgóképpé.

A történet egy disztópikus jövőben játszódik,

amelyben Oroku Hiroto, a Teknőcök ősellenségének, Shreddernek az unokája totalitárius despotaként uralkodik New York City-ben. Hiroto egy kivételével megölte az összes Teknőcöt, valamint Szecska mestert; a megmaradt Teknőc, Michelangelo pedig bosszút akar állni, ehhez pedig mind a négyük jellegzetes fegyverét felhasználja.

A projekt forgatókönyvét az eredeti alkotó Kevin Eastman, valamint Tom Waltz, a Tini Nindzsa Teknőcök videojáték-adaptációk írója szerzi.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel 2017-ben csatlakozott a Filmtekercs szerkesztőségéhez, 2018 és 2022 között szerkesztőként segítette a lap mindennapi működését. Bár celluloid-mindenevő, kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok, az igényes blockbusterek, emellett szenvedélyes katasztrófaturista is, így nincs olyan egy-kétpontos film, amely ne keltené fel az érdeklődését.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com