Hírek

Sandra Bullock börtönbüntetése után a húgát keresi – vérfagyasztó előzetest kapott a The Unforgivable

A Netflix közzétette új, decemberben érkező drámájának előzetesét. A The Unforgivable a brit Unforgiven című minisorozat alapján készül, ezzel pedig ez lesz a nemet rendező, Nora Fingscheidt első angolnyelvű filmje.

Nora Fingscheidt a magyar közönség számára elsősorban a 2019-es Kontroll nélkül című kőkemény drámájáról lehet ismert, amely tarolt többek között a Berlinálén, itthon pedig a miskolci CineFest közönségdíját nyerte el. A rendező ezúttal is egy súlyos témát választott alapul, a főszerepbe pedig Sandra Bullockot helyezte. Mellette szerepel még a filmben Vincent D’Onofrio, Jon Bernthal, és Viola Davis – írja a Collider.

A The Unforgivable forgatókönyvéért hárman is feleltek: Peter Craig, aki többek között a 2022-es Batmant írta Matt Reeves-zel karöltve, de az Éhezők viadala első két része és a Tolvajok városa is az ő nevéhez fűződik. Mellette Courtenay Miles (Mindhunter – Mit rejt a gyilkos koponyája?) és Hillary Seitz (Álmatlanság).

Az előzetesből kiderül, hogy Ruth Slatert (Sandra Bullock)  szabadon engedik, miután letöltötte egy erőszakos bűncselekményért kiszabott börtönbüntetését. Ezután rögtön húga felkeresésére indul, akivel börtönbe kerülésekor kénytelen volt megszakítani a kapcsolatot. Azonban többen is meg akarják akadályozni, hogy a két testvér egymásra találjon.

Az előzetes alapján egy roppant feszült és elgondolkodtató filmnek leszünk tanúi, amelyben központi szerepet kap majd a bűnösség és a megbocsátás kérdése. Az izgalmas és drámai légkör megteremtésében a rendező és a forgatókönyvírók is igazi mestereknek bizonyulnak. Érdemes lesz várni tehát a Netflix filmjét, amely egyes mozikba november 24-én kerül, a streamingszolgáltató kínálatába pedig december 10-én.

Németh Míra

Németh Míra 2019-ben csatlakozott a Filmtekercs csapatához. Miután látta az Amélie csodálatos élete című filmet, 12 évesen döntött úgy, hogy filmekkel akar foglalkozni. Azóta „mindenevő”: szerzői filmeket, blockbustereket, dokumentumfilmeket egyaránt szívesen fogyaszt, különösen kedveli a sajátos rendezői szemléletet, az abszurd humort és a társadalomkritikát a filmekben.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com