Hírek

Vérfrissítés a Marvelnél? – Érkezik a Marvel Spotlight

marvel-spotlight

Az erősen kiégés jeleit mutató szuperhősős gigafranchise egy új brandet tervez bevezetni, aminek első állomását hamarosan meg is tekinthetjük.

Nincsenek rendben a dolgok a Marvel háza táján. A Diseny rekordbevételeket szállító és stílusteremtő filmes sorozata a Bosszúállók: Végjáték óta nem találja a saját hangját. Az utóbbi 2-3 év a “mennyiség a minőség felett” jegyében telt is kevés kivételtől eltekintve (Pókember: Nincs hazaút, Doctor Strange az őrület multiverzumában) sorra buktak vagy alulteljesítettek a mozifilmek és a Disney +-t beindítani kívánó sorozatok is rövid idő után kifulladtak. A filmek gyártása körüli problémák, mint a túlhajszolt VFX művészek helyzete, a töménytelen utóforgatások, a hollywoodi sztrájkok vagy Jonathan Majors családon belüli erőszak vádjai miatti bizonytalan jövőbeli tervek pedig már csak a hab a tortán, amiről a napokban a Variety egy bővebb cikket is lehozott.

A Marvel palettájuk növelése érdekében és a meglévő és jövőbeli nézőik elidegenedését megelőzvén bejelentették a Marvel Spotlight nevű brandjüket, amik alá azokat a projektjeiket fogják gyűjteni, amik egyedülálló, önmagukban is élvezhető történeteket fognak elmesélni, amik a nagyobb MCU-s kontinuitás ismerete nélkül is érthetőek lesznek.

A Disney+-os Echo lesz az első sorozat, amely az új Marvel Spotlight zászló alatt indul el.

“A Marvel Spotlight platformot ad számunkra, hogy megalapozottabb, karaktervezérelt történeteket vigyünk a képernyőre, és az Echo esetében a kisebb, utcai szintű tétekre helyezzük a hangsúlyt a nagyobb MCU kontinuitás helyett” – mondta Brad Winderbaum, a Marvel streamingért felelős vezetője. “Ahogy a képregényrajongóknak sem kell olvasniuk a Bosszúállókat vagy a Fantasztikus Négyest, hogy élvezzék a Szellemlovas képregényt, úgy a közönségünknek sem kell más Marvel-sorozatot látnia ahhoz, hogy megértse, mi történik Maya történetében.”

Maga az ötlet nem annyira eredeti, ugyanis a Netflix is hasonló koncepcióval indította 2015-ben a saját Marvel sorozatait is (Daredevil, Jessica Jones), amiket azóta átvett a Disney. Hasonló analógián haladva a Marvel Spotlight végre platformot adhat az erőszakosabb, felnőttesebb MCU történeteknek is, amikekkel eddig csak a Netflix próbálkozott. Emellett érdekes, hogy az Echo az első olyan projekt, amely a Marvel Spotlight kategóriába került, miközben Maya Lopez karaktere a Sólyomszem sorozatban bukkant fel először az MCU-ban. A Marvel valószínűleg ezt a problémát is igyekszik orvosolni az 5 részes sorozat során, hogy az MCU szűz nézők is minden probléma nélkül bele tudjanak kezdeni a süket harcművész történetébe.

Az Echo január 10-én debütál a Disney+-on.

Sztepanov Márkó

Sztepanov Márkó a METU képalkotás szakán diplomázott 2023-ban, jelenleg televíziós műsorkészítő mesterképzést végez. Javíthatatlan mozifüggő, filmkészítéssel foglalkozik és filmrendezői ambíciókkal is rendelkezik. Mindenevő, de a horror és az akció műfajok a gyengéi és bármikor megvédi Michael Bay renoméját.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!