Hírek

Versek rendelésre a Játékszínben és még az Életrevalók

Költészet a la carte címmel mutatnak be verses estet a Játékszínben a színház művészeinek fellépésével, Hirtling István színművész vezetésével január utolsó hétfőjén.

A Zsurzs Kati, Szőlőskei Tímea, Szirtes Balázs és Vadász Gábor fellépésével megvalósuló produkciót január 30-án este a Játékszín Bock Színpadán láthatja a közönség. Mint felidézik, a Játékszín nézői hasonló élményben részesülhettek a szeptemberi színházak éjszakáján, amikor a Játékszín színészei azokat a verseket és olyan stílusban mondták el, ahogy azt a nézők rendelték. A “rendeléseket” akkor is a népszerű színész, Hirtling István vette föl – hol szellemesen, hol bájosan, hol kissé pimaszul kommentálva azokat. A színész az Életrevalók című új előadásban az egyik főszerepet, a kerekesszékes, milliomos gyárost alakítja. A szervezők azt gondolták, hogy a verses esten is azok legyenek a partnerei, akikkel a darabban is játszik. A felkért négy színész mellett a produkcióban részt vesz az előadás dramaturgja is, Lőkös Ildikó, aki a verseket válogatja az estre.

Az Életrevalók című film színpadi adaptációját február 4-én mutatják be Horgas Ádám rendezésében a Játékszínben.

Címkék

Argejó Éva

Argejó Éva szociológiát és filozófiát tanult az ELTE-n, a Magyar Televízió kulturális műsorának (Múzsa) szerkesztője volt, jelenleg az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárának munkatársa. Specializációja a társadalmi dráma, a sci-fi, a fantasy és a thriller.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com