Hírek

Juliette Binoche és Christian Bale a Vertigo Filmhéten

Nyomtalanul (Kvinden i buret)

Tizenkilenc filmet tűz műsorra a IV. Vertigo Filmhét vetítéssorozata július 26. és augusztus 2. között a fővárosi Puskin moziban.

A Vertigo Média és a Budapest Film Zrt. közös szervezésében megvalósuló esemény idei programjában skandináv krimi, nyári romantikus vígjáték, múltba kalauzoló romantikus melodráma, történelmi film, animációs film, Oscar-díjas alkotás és számos fesztiválkedvenc is szerepel – olvasható az MTI-hez elküldött tájékoztatóban.

Nyitófilmként, hetekkel az országos premier előtt, július 26-án este láthatják a nézők a Juliette Binoche Oscar-díjas színész főszereplésével készült Bébibumm című francia romantikus vígjátékot. Ugyancsak premier előtti vetítés lesz augusztus 2-án este a filmhét zárófilmje, Az ígéret című nagyszabású történelmi film, az Oscar-díjas Terry George új rendezése, amelynek főszereplője Christian Bale, Oscar Isaac és Charlotte Le Bon.

A nyitó napon a Bébibumm után skandináv krimiket láthatnak a nézők. Martoni vetítéseken mutatják be egymás után Jussi Adler-Olsen bestseller-szériája, a Q-ügyosztály nagysikerű filmfeldolgozásait: a Nyomtalanul, a Fácángyilkosok és a Palackposta című alkotásokat.

Július 28-án pénteken 16 órától vetítik Terrence Malick Az Univerzum története című filmjét, 18 órától a Carol című, hat Oscar-díjra jelölt melodrámát, 20.30-tól pedig A szoba című ír-kanadai filmdrámát.

Szombaton, július 29-én tűzik műsorra a 6,9 a Richter-skálán című román-bolgár-magyar vígjátékot, az Én, Daniel Blake című Arany Pálma-díjas drámát, valamint az idén Oscar-díjjal jutalmazott, Holdfény című amerikai filmdrámát Barry Jenkins rendezésében.

Vasárnap, július 30-án magyar filmeket láthatnak a nézők: 16 órától a Berg Judit mesehőseivel készült Lengemesék, 18 órától Fekete Ibolya Anyám és más futóbolondok a családból című alkotása, 20.30-tól pedig Gigor Attila Kút című krimije kerül műsorra. A július 31-i, hétfői programban Az ember, akit Ovénak hívnak című skandináv vígjáték és François Ozon legújabb filmje, a Frantz is szerepel.

Kedden, augusztus 1-jén vetítik Andrzej Wajda legendás lengyel rendező Emlékképek című utolsó filmjét, és a Dragomán György nemzetközi bestselleréből készült, A fehér király című angol-német-svéd-magyar drámát.
A zárónapon, augusztus 2-án Az ígéret című romantikus történelmi film mellett Omar Sy főszereplésével a Derült égből apu című, nagy sikerű romantikus vígjátékot tűzik műsorra a szervezők.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com