Hírek

Stork Natasa Stork Natasára féltékeny a Veszélyes lehet a fagyi előzetesében

Megérkezett az előzetes Szilágyi Fanni első nagyjátékfilmjéhez. A Veszélyes lehet a fagyi humort és varázslatot ígér a kettős szerepet alakító Stork Natasa és Patkós Márton főszereplésével.

Adél (Stork Natasa) radiológusként dolgozik egy magyar közkórházban, egypetéjű ikerpárja, Éva (Stork Natasa) pedig jó anyagi körülmények között neveli pár hónapos kisfiát vállalkozó férje oldalán. Különböző nézőpontból látják egymás életét. Az egyértelmű külső hasonlóságok ellenére máshogyan látják magukat és egymást, mindkettejüknek a másik élete tűnik könnyebbnek és jobbnak.

Ebbe a konfliktusokkal terhelt kapcsolatba Ákos (Patkós Márton) színrelépése hoz váratlan fordulatot. Elsőre úgy tűnik, hogy a férfi mélyíti a távolságot az ikrek között, azonban éppen az ő hatására kezdenek el újra egymásra figyelni.

Szilágyi Fanni korábbi kisfilmjeivel (A kamaszkor vége, A csatárnő bal lába életveszélyes, Minden vonal) már bebizonyította, hogy érzékenyen tudja feltenni a nehéz kérdéseket is. Első nagyjátékfilmje a Nemzeti Filmintézet Inkubátor Programjának keretében készült. A forgatókönyvet Lányi Zsófi írta, az operatőr Szilágyi Gábor, a producerek Pataki Ági és Kenesei Edina. A vágó Ördög Zsófia, a zeneszerző Kalotás Csaba. Stork Natasa és Patkós Márton mellett Szabó Máté, Csikász Ágnes, Bódy Magdi is felbukkan a filmben.

A Veszélyes lehet a fagyi november 17-én érkezik a hazai mozikba a Mozinet forgalmazásában.

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu főszerkesztője.
gyongyosililla@filmtekercs.hu

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com