Hírek

Átértékelésre vár az egyiptomi civilizáció – Új dokusorozat jön

Egyiptom történelme 5000 évet ölel fel, és benne számos rejtély vár még felfedezésre. Újfajta technológia segítségével most közelebb kerülhetünk olyan homok alatt rejlő titkokhoz, amelyek akár át is írhatják a történelmet. A Viasat History új sorozatából most mi is megismerhetjük ezeket a felfedezéseket.

Egyiptológusok szerint a legfontosabb felfedezések közül még számos feltáratlanul meglapul a sivatagban, ám most újabb titkok bukkannak fel az egyiptomi homok alól. Nemrégiben szakértők tudományos elemzéseit, valamint régészek beszámolóit és felfedezéseit egy új technológiával összevetve rekonstruálták az ókori Egyiptom világát, amely mentén újabb meglepő tényekre derülhetett fény. Az Egyiptom tisztázatlan aktái című sorozatból kiderül, hogy a piramisok építői miként használták a matematikát és a Nap mozgását, s hogy melyek a balzsamozás titkos összetevői.

Titkokat tudhatunk meg a piramisokban megbúvó hatalmas sírhelyekről, de a történészek kitérnek az ókori egyiptomi bűnökre és büntetésekre is. Felülvizsgálták továbbá Egyiptom leghíresebb királynőjének, Kleopátrának történetét, amely során kiderült, hogy a világ legismertebb hölgye elsősorban nem a csábításairól volt híres: politikai mesterkéltség és kegyetlen, hidegvérű habitus jellemezte. A bevetett technológia segítségével Kleopátra képe is újrarajzolódik, de meglepő információk derülnek ki olyan ikonikus alakokról is, mint a Skorpiókirály, Imhotep avagy Tutanhamon.

A Viasat History tévécsatorna április 1-jétől mutatja be mindezt, hétköznaponként este 9-től, egy tízrészes dokumentumsorozat formájában.

 

Avatar

Sajtóközlemény

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya