Hírek

Vidékre költöznek a BIDF többszörösen díjnyertes dokumentumfilmjei

Áprilisban és májusban Pécsett, Győrött, Székesfehérváron, Szegeden, Kaposváron, valamint Szentendrén is betekintést nyerhetnek a mozinézők a meztelen valóságba.

Idén január 28. és február 3. között 5. alkalommal rendezték meg a BIDF-et, a Budapest Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivált a Cinema City Aréna moziban. A nagysikerű fesztivál egy héten át 3 teremben, 10 000 nézővel, telt házas vetítésekkel mutatta be fesztiváldíjas dokumentumfilmjeit.

A BIDF szervezői úgy döntöttek, a vidéki városokba is eljuttatják legsikeresebb filmjeiket. Mától a Tisztogatók, a Túl minden határon, a Putyin szemtanúi, a Ratko Mladic pere, a Szülő-Anyák, az Isten engem úgy segéljen, és a Szívem apáé című különleges alkotásokat is láthatják a meztelen valóság iránt érdeklődők.

A kreatív dokumentumfilmek rólunk szólnak, ezért közel állnak hozzánk, a meztelen valóságot mesélik el. Szórakoztatnak, megérintenek és gondolkodóba ejtenek.

Áprilisban, májusban 6 vidéki moziban ismét lehetőség lesz a 2019-es fesztivál sokrétű, akut, tabutémákat is érintő filmjeit megtekinteni, de a BIDF Extra egész évben a fővárosban és az ország különböző városaiban tovább folytatódik.

Részletes információ és program a BIDF honlapján lehet olvasni.

FM ‘tekercs Podcast

 

Hirdetés

Hirdetés

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..