Hírek

Videojátékokból sorozat: Disco Elysium és The Cuphead Show

Örülhetnek a videoóátékok szerelmesei: érkezik a Disco Elysium és a Cuphead sorozatadaptációja is, amihez már egy teasert is kaptunk.

A Sonic, a sündisznó nem várt anyagi sikere felkavarta a videójáték-adaptációk állóvizét. Most azonban az Indiewire nem egy újabb mozifilmről számolt be, hanem a kisképernyő újdonságairól.

A ZA/UM Disco Elysium detektív RPG-je és a STUDIO MDHR Cuphead című „run & gun” játéka is sorozatot kap.

A Disco Elysium egy nem szokványos szerepjáték, amiben a játékos által irányított nyomozónak egy gyilkossági ügyet kell megoldania. A játékot Dmitri M. Johnson cége fogja adaptálni, aki koproducerként a már említett Sonic elkészültében is részt vett. A készülő sorozatnak egyelőre sem írója, sem csatornája nincs, de a produkciós cég már tárgyalásokat folytat, hogy megtalálják a megfelelő helyet a szériának.

A The Cuphead Show-ról azonban már jóval többet tudunk! A Netflixre érkező sorozat alapja a híresen nehéz videójáték, a Cuphead, aminek minden karakterét kézzel rajzolták és animálták (ráadásul a hatás miatt papírra). A cselekményből túl sok részlet nem ismert, de a streaming-óriás Twitter oldalán már közzé is tett egy teasert.

A Cuphead világában a csészefejű testvérpárt, Cupheadet és Mugmant kell irányítanunk és lelkekre vadásznunk, hogy sajátunkat megváltsuk magától az ördögtől. A The Cuphead show – az eredeti játékhoz hasonlóan – a harmincas évek rajzfilmjeit fogja idézni. A Netflix megígérte, hogy a játék atmoszférája maradéktalanul átvándorol a szériába. A videójáték vizuális különlegességét is megőrzik az alkotók, vagyis megmarad a kézzel rajzolt világ, igaz, már csak digitálisan.

A két főhős hangját Tru Valentino és Frank Todaro adják majd, akik főleg animációs sorozatokban nyújtott hangjátékukról ismertek.

Úgy tűnik, a nagy mozifilmes fiaskók és középszerűség után a videójáték-adaptációk megtalálják a saját hangjukat. Ennek jele az is, hogy a második rész miatt aktuális The Last of Us sorozatadaptációja lassan, de biztosan készül az HBO-nál. A sorozat pilotepizódját a Csernobil öt részét is rendező Johan Renck fogja direktorálni.

Nagy Tibor

Nagy Tibor jelenleg az ELTE-n tanul Filmtudomány mesterszakon. Kedvenc műfajai a klasszikus hollywoodi gengszter- és westernfilm. Különös figyelmet fordít az izraeli filmekre és a vallási témákra.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com