Hírek

Viggo Mortensen és Kristen Stewart főszereplésével jön Cronenberg új filmje

Igen csak ütős szereplőgárdát kerített magának David Cronenberg legújabb alkotásához. A Crimes of the Future című sci-fi Viggo Mortensen, Kristen Stewart és Léa Seydoux vezetésével készül – írja a Deadline.

Ismét együtt forgat Viggo Mortensen és David Cronenberg. A body horror egyik legfontosabb rendezője 4. alkalommal készít közös alkotást Hollywood különutas kedvencével. A Crimes of the Future ezúttal a sci-fi berkeiben hozza újból össze a megszokott párost.

Az ígéretes darab azonban mások miatt is érdemes a figyelemre: Mortensen mellett Kristen Stewart és Léa Seydoux is a főszereplők közt vannak.

A történet természetesen ezúttal is az emberiség és a technológia kapcsolatát kutatja majd egy nem olyan távoli jövőben. Az emberek meg tudják változtatni biológiai jegyeiket, hogy a hús-vér és a szintetikus találkozásában új alakot öltsenek. Persze az elterjedt jelenség sokaknak nem tetszik. A központban egy performance artist áll, aki az új technológia révén képes eddig ismeretlen szerveket kinevelni magából. Egy alkalommal azonban valami rosszul sül el, a hatóságok pedig a nyomába erednek.

A film egyébként egy hosszabb kihagyás után vezeti vissza Cronenberget a sci-fi műfajához. Az alkotó ugyanis legutóbb 1999-ben írt és rendezett ilyen filmet, ez volt az eXistenZ Jude Law és Jennifer Jason Leigh párosával.

De a Crimes of the Future relatíve új terepet jelent Viggo Mortensennek is, aki nem igazán foglalkozott a műfajjal korábban. A színészt legutóbb rendezői debütálásában láthattuk (Zuhanás), illetve 2018-ban az Oscar-jelölést hozó Zöld könyvben szerepelt még mostanában.

Egyelőre premierdátumról korai beszélni, ugyanakkor a forgatási munkálatok állítólag a nyáron már megkezdődnek Athénban.

Mi mindenképpen kíváncsian várjuk, mi is sül ki a két művész legújabb közös munkájából.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com