Hírek

Viggo Mortensen újra David Cronenberggel dolgozik

David Cronenberg

Cronenberg „visszatér a gyökereihez” Viggo Mortensen szerint.

Viggo Mortensen és David Cronenberg régi közös ismeretségre tekinthet vissza: az Erőszakos múlt, az Eastern Promises – Gyilkos ígéretek és a Veszélyes vágy című, emlékezetes filmekben Cronenberg rendezte Mortensent, a Falling című drámában pedig Mortensen rendezte Cronenberget (egy kis szerepben).

A sikeres páros most ismét visszatér, Viggo Mortensen ugyanis egy interjúban elmondta, hogy már nyáron elindulhat új közös filmjük forgatása – írja a Collider.

Ezt a filmet [Cronenberg] már rég megírta, de sosem készült el. Most pedig finomított rajta és szeretné leforgatni. Reméljük, hogy már ezen a nyáron forgatni kezdhetjük. Azt mondhatom, anélkül, hogy eláruljam a történetet, hogy talán kissé visszatér vele a gyökereihez… Nagyon érdekes; csaknem olyan, mint egy különös film noir történet. Felkavaró és jó, úgy gondolom. De a kezdetek óta [Cronenberg] persze fejlődött mind technikáiban, mind rendezői magabiztosságában” – nyilatkozta Mortensen a GQ magazinnak.

Viggo Mortensen természetesen még mindig Aragorn szerepéről a leghíresebb; A Gyűrűk Ura kószájának alakját egyetlen színész se lenne képes jelentőségében felülmúlni – azonban a színész azóta határozottan a művészibb igényű, nagyon színészi elmélyülést és teljesítményt igénylő szerepekre fókuszál, és a Falling-gal rendezői karrierbe is kezdett (igen sikeresen). Cronenberg pedig, természetesen, önmaga egyszereplős rendezői kategóriája – és ha a „visszatér a gyökereihez” kifejezés alatt azt érthetjük, hogy ismét valamilyen furcsa-felzaklató, egyedi filmet képzelt el, akkor kettejük újabb együttműködését nagyon is várhatjuk.

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com