Hírek

Vigyázz, mit kívánsz – megérkezett az élőszereplős Pinokkió első előzetese

Fabábúból élő, vagy hát legalábbis CGI kisfiú támad a Pinokkió (Pinocchio) legújabb változatában is, amely Tom Hanks főszereplésével, Robert Zemeckis rendezésében érkezik a Disney+-ra.

Megjelent az első trailer a Pinokkió élőszereplős remake-jéhez. Az új Pinokkió beleillik a Disney olyan ön-remake-jeinek sorába, mint az Aladdin vagy a Mulan. Annak ellenére ugyanis, hogy a mese most élőszereplős, mind a trailer, mind a korábban napvilágot látott képek arról tanúskodnak, hogy az adaptációban megpróbálják megragadni az eredeti animációs film varázsát, vagyis kockáról kockára lemásolják azt. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint a Pinokkió bábu kinézete, amely pontosan olyan, mintha a régi rajzolt változatnak adtak volna egy harmadik dimenziót.

A film hosszú fejlődésen ment keresztül, hiszen még 2015-ben jelentették be. A forgatás 2021-ben fejeződött be – írja a Collider.

A film teaser trailere olyan varázslatos mesevilágot mutat be, amilyet a nézők már megszokhattak a Disney-től. Nagyrészt azt láthatjuk, ahogy Geppetto (Tom Hanks) megépíti kis fabábuját, és egy csillaghoz fohászkodik, hogy alkotása életre keljen. Gyorsan végigfutunk a többi ember- és a CGI-szereplőn, majd a trailer végén Cynthia Erivo Kék Tündére a pálcájával teljesíti Geppetto kívánságát.

A Disney kitett magáért: Benjamin Evan Ainsworth Pinokkióként, Joseph Gordon-Levitt Jiminy Cricketként szerepel. Luke Evans játssza a gonosz Kocsist, Keegan-Michael Key a Becsületes Johnt, Lorraine Bracco pedig Sofia, a Sirályt, egy teljesen új karaktert, amelyet kifejezetten ehhez az adaptációhoz alkottak.

Ezzel a szereplőgárdával ez a film az egyik legnagyszabásúbb remake lesz, amit a Disney valaha is csinált.

A készülő Pinokkió-remake rendezője Robert Zemeckis, aki a 2009-es A karácsonyi ének CGI-felújítását is rendezte Jim Carrey főszereplésével, így nem idegen tőle ez a fajta adaptáció. Zemeckis a film társszerzőjeként is dolgozik Chris Weitz producer mellett, akinek szintén van tapasztalata a régi animációs Disney-képek élőszereplővé alakításában, hiszen ő írta a 2015-ös Hamupipőke-remake-et is, amelyet Kenneth Branagh rendezett.

Nem ez az egyetlen film, ami mostanában a népszerű meséből készül: Guillermo del Toro rendezésében 2022 végén érkezik a Netflixre egy stop-motion adaptáció. Néhány éve pedig egy olasz változat készült Carlo Collodi történetéből.

A Pinokkió idén szeptemberben jelenik meg a Disney+-on.

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu főszerkesztője.
gyongyosililla@filmtekercs.hu

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com